Lisanne Labrujere en Pepijn Elshof versterken Energyprofs

12 juli 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lisanne Labrujere en Pepijn Elshof hebben het adviesteam van adviesbureau Energyprofs versterkt als nieuwe business consultants. De recentelijk afgestudeerde young professionals zijn beiden inmiddels aan de slag gegaan met hun eerste project bij een netbeheerder.

Met inmiddels zestien professionals is Energyprofs een snel groeiende consultancyorganisatie die zich richt op de energiemarkt en zich onder meer specialiseert in procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten. Daarbij levert het bureau consultancy en interim management aan zijn klanten, bestaande uit onder meer netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven, landelijke netbeheerders en energieorganisaties.

Ook na diverse versterkingen van het team
 in de afgelopen twaalf maanden is de opdrachtenportfolio van Energyprofs nog altijd groeiende en is het jonge adviesbureau continu op zoek naar nieuwe collega’s. “We zoeken dit jaar nog zeker 10-15 consultants om aan de toenemende vraag te voldoen”, aldus Sjoerd Ankersmit, directeur van Energyprofs, “zowel senior, medior als junior consultants zijn zeer welkom!” Om nieuwe collega’s aan te trekken lanceerde het bureau recentelijk een speciale Werken bij’ website, waarbij gezocht wordt naar zowel starters als ervaren energieprofessionals die zich herkennen in de mentaliteit van het adviesbureau, licht Ankersmit toe. “De focus ligt niet op het schrijven van rapporten maar op een goede samenwerking met de klanten om het gewenste resultaat te behalen.”

Pepijn Elshof en Lisanne Labrujere - Energyprofs

De nieuwste aanwinsten voor Energyprofs zijn twee young professionals, die recentelijk zijn afgestudeerd en als consultant zijn aangesteld: Lisanne Labrujere en Pepijn Elshof. Labrujere behaalde een bachelor in Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht en daarna haar master in Science, Business & Innovation aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In beide studies specialiseerde zij zich in het domein Energy, in haar master gecombineerd met Sustainability.

Tijdens haar studie werd Labrujere’s interesse gewekt in vraagstukken van systeemveranderingen en transitiemanagement. Voor haar scriptie deed zij daarom onderzoek naar de implementatie van een nieuw systeem om suikerriet te planten in Brazilië, bij het Sugarcane Technology Centre (CTC) in Piracicaba. Eenmaal teruggekeerd en afgestudeerd heeft ze voor Energyprofs gekozen, omdat haar kennis van duurzame energie en systeeminnovatie bij Energyprofs direct aansluit.

Elshof begon in 2009 tijdens zijn studie ‘Engineering, Design & Innovation’ aan zijn eerste project binnen de energiesector. Tijdens dit project zag hij tal van mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie en is sindsdien dan ook vastbesloten dit te doen. Na de afronding van deze opleiding is hij gaan werken als ‘product & project engineer’ bij Solesta en werd hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Na twee jaar in deze rol besloot hij om zich verder te specialiseren binnen de energiesector door weer te gaan studeren.

Na vervolgens zijn master in Energy Science aan Universiteit Utrecht te hebben behaald zocht Elshof naar een baan, waarin hij als junior snel een bijdrage kon leveren aan de energietransitie en zelfstandig kan werken aan projecten. Elshof koos daarvoor voor een nieuwe uitdaging bij Energyprofs. Samen met Lisanne Labrujere is Elshof inmiddels aan de slag gegaan met hun eerste project bij een netbeheerder.