Paulus Beurskens treedt toe tot directie van Energyprofs

15 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Paulus Beurskens is toegetreden tot de directie van Energyprofs, een adviesbureau dat zich specialiseert in de energiebranche. Beurskens gaf hiervoor meer dan vijf jaar leiding aan netbeheerder Endinet.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij het Ministerie van Defensie en transportbedrijf Ewals Cargo Care maakte Paulus Beurskens in 1999 de overstap naar de energiewereld. Tussen 1999 en 2007 werkte hij voor Nuon, eerst als (Senior) Project Manager en later als directeur van Nuon Monitoring – in deze rol was hij verantwoordelijk voor een team van zo’n 200 FTE’s. Beurskens ging vervolgens aan de slag bij Alliander, waar hij aangesteld werd als directeur van Alliander Logistiek. Na de overname van Endinet door Alliander in 2010 werd hij benoemd tot CEO van de netbeheerder. Onder zijn leiding is Endinet* gegroeid tot een firma goed voor 108.000 elektriciteits- en 398.000 gas-aansluitingen in de regio Eindhoven en Zuidoost-Brabant. 

Begin dit jaar nam Beurskens afscheid van Endinet, en per 1 juli jongstleden is hij een nieuwe uitdaging aangegaan: Beurskens is benoemd tot Director bij Energyprofs. “We zijn erg blij met de komst van Paulus”, aldus Sjoerd Ankersmit, oprichter van het consultancybureau. “Paulus is een zeer waardevolle aanvulling op ons team. Hij brengt veel ervaring mee en staat als persoon voor de kernwaarde van Energyprofs; It’s all about people!”.

Paulus Beurskens, Sjoerd Ankersmit en Jan Stierum - Energyprofs

Beurskens vormt samen met Ankersmit en Jan Stierum – die in augustus vorig jaar aan boord kwam – de directie van Energyprofs. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van het adviesbureau. Naast zijn rol bij Energyprofs blijft Beurskens actief als consultant bij Alliander, waar hij momenteel een marktstrategie ontwikkelt voor de gas business unit. 

Energyprofs heeft sinds de oprichting in 2014 een sterke groei doorgemaakt. Zo werd het team afgelopen maand nog versterkt met Lisanne Labrujere en Pepijn Elshof, hierdoor telt het bureau inmiddels ruim 20 consultants. “Energyprofs is meer dan alleen een adviesbureau met een unieke focus op de energiebranche. Vanuit een diepgaande marktkennis helpen wij onze klanten bij het verbeteren van hun operationele performance”, aldus Ankersmit over het onderscheidende vermogen van het bureau. “We maken nog steeds een sterke groei door en zijn volop op zoek naar uitbreiding van het adviesteam”.

* Endinet is per 1 januari 2016 door Alliander verkocht aan Enexis. Per 1 januari 2017 zal Endinet volledig geïntegreerd zijn in Enexis. Hiermee verdwijnt tevens de naam Endinet.