Jan Stierum bij Energyprofs aangesteld als Partner

12 augustus 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jan Stierum is onlangs aangesteld als Partner bij consultancybureau Energyprofs. Stierum heeft jarenlange ervaring binnen de energie- en waterbranche en werkte in diverse leidinggevende functies en projectmanagementrollen. Momenteel is hij als Interim manager werkzaam bij TenneT, een rol die hij de komende tijd zal aanhouden. Bij Energyprofs zal hij zich verder bezighouden op het snijvlak van het verder bouwen aan de groeiambitie en inzetten van zijn jarenlange branche ervaring voor de consultants van Energyprofs.  

Jan Stierum
Jan Stierum is een ervaren professional met meer dan twintig jaar werkervaring. Gedurende zijn loopbaan vervulde Stierum diverse leidinggevende rollen binnen de energiebranche, waaronder de afgelopen twee jaar als Manager Realisatie bij Liandon, het expertcentrum van netwerkbedrijf Alliander. Daar gaf hij leiding aan zo’n 350 FTE en was onder meer verantwoordelijk voor het implementeren van operational excellence processen en een cultuur van permanent verbeteren binnen de afdeling Realisatie. In eerdere rollen bij Liandon was Stierum onder meer projectmanager SAP PM, hoofd projectmanagement en teamleider projectmanagement. In totaal werkte Stierum zo’n vijf jaar bij Liandon.

Daarvoor was hij vier jaar werkzaam bij het KWR (Watercycle Research Institute), waar hij deel uitmaakte van de Taskforce Smart Metering en verantwoordelijk was voor het opstellen (voor de KEMA) van een business case over de inzet van slimme watermeters. Ook was Stierum drie jaar voorzitter van het landelijk platform ‘Online metering’ van de Nederlandse watersector. Aan het begin van zijn loopbaan werkte Stierum zo’n zes jaar bij Nuon in diverse managementrollen.

Jan Stierum - Energyprofs

Energyprofs
Onlangs koos Jan Stierum voor een nieuwe uitdaging en werd als Partner aangesteld bij Energyprofs. De consultancy-organisatie richt zich op de energiemarkt en specialiseert zich onder meer in procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten. Daarbij levert het bureau consultancy en interim management aan zijn klanten, bestaande uit onder meer netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven, landelijke netbeheerders en energieorganisaties.

Sinds mei van dit jaar is Stierum als Interim manager werkzaam bij netbeheerder TenneT, een rol die hij voorlopig zal aanhouden.

Daarnaast zal Stierum zich bij Energyprofs voornamelijk gaan richten op het verder bouwen aan de groeiambitie en zijn jarenlange branche ervaring inzetten voor de consultants van Energyprofs. “Jan is een fijne vent om mee samen te werken. Hij neemt naast een enorm netwerk ook ervaring mee en daar krijgen onze klanten zeker plezier van. Wij zijn zeer blij met zijn komst”, aldus Sjoerd Ankersmit, Director bij Energyprofs. “Ik ken Sjoerd al jaren en we delen op veel vlakken onze ideeën over wat een klant nu echt aan kwaliteit mag verwachten van een professionele consultant. Om dat nu samen te realiseren in een bedrijf waar de klant centraal blijft staan zie ik als een enorm leuke uitdaging waar ik heel veel zin in heb”, aldus Stierum.

Groeiambities
De komst van Stierum ligt in lijn met de groeiambities van Energyprofs, dat dit jaar nog op zoek is naar 10+ nieuwe professionals. Enerzijds via een professioneel traineeship programma voor afgestudeerde HBO’ers/WO’ers, anderzijds met diverse inhousedagen voor talentvolle studenten. Afgelopen maanden versterkte Energyprofs zich al met drie nieuwe Business Consultants: in juli Lizet Scholte, in juni Annemieke van Dijken en in april Rik Schiphuis.