Energiebureau Energyprofs groeit en zoekt nieuw talent

22 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanwege een snel groeiende portefeuille is consultancy-organisatie Energyprofs op zoek naar uitbreiding van het team. Het bureau biedt onder meer een professioneel traineeship aan voor afgestudeerde HBO’ers/WO’ers en daarnaast organiseert het bureau gedurende het jaar diverse inhousedagen voor talentvolle studenten. Maar ook ervaren energieprofessionals blijven welkom om het adviesbureau te versterken. 

Energyprofs is een consultancy organisatie gespecialiseerd in de energiemarkt. Het bureau specialiseert zich in onder meer procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten en ondersteunt klanten met consultancy en interim management. Onder de klantenkring van Energyprofs vallen netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven, pv-ers, landelijke netbeheerders en landelijke organisaties. Zo werkt Energyprofs onder meer voor: Tennet, Essent, Eneco en Alliander.

Energyprofs groeit

Door zijn groeiende portefeuille is Energyprofs momenteel op zoek naar nieuw junior talent. “We moeten op dit moment klanten telleurstellen en dat is geen goede zaak. Daarom zoeken we de komende periode 20 - 30 nieuwe collega’s”, aldus Sjoerd Ankersmit, Director van Energyprofs.

Uitbreiding
In het kader van zijn groeidoelstellingen heeft Energyprofs voor de komende maanden diverse wervingsactiviteiten uitgezet. Zo zal het bureau vanaf de zomer vijf inhousedagen organiseren, voor HBO- en WO studenten een ideale manier om kennis te maken met het vak van consultant en om potentiële collega’s van Energyprofs te ontmoeten. Ook heeft het bureau een professioneel traineeshipprogramma in het leven geroepen voor afgestudeerde HBO’ers/WO’ers. Gedurende een periode van drie jaar werken trainees aan uitdagende projecten en worden ze door professionele coaches begeleid. “Voor pas afgestudeerden een fantastische kans om een vliegende start te maken in het consultancy vak in een prachtige markt”, licht Ankersmit toe. Het gewenste kandidatenprofiel voor het traineeship is helder: “Energyprofs zoekt ondernemende (young) professionals met uitstekende communicatieve vaardigheden, die graag met collega’s samenwerken om projecten succesvol, binnen budget, kwaliteit en tijd op te leveren, en het beste uit zichzelf willen halen.”

Jumpstart Your Career

Ervaren posities
Het bureau staat naast nieuw junior talent ook voortdurend open voor ervaren energieprofessionals, waaronder business analists, project- en interim managers en consultants. Onlangs werd al bekend dat het team van Energyprofs per 1 mei versterkt wordt met Rik Schiphuis, afkomstig van Zestgroup. De ervaren energieprofessional koos bewust voor het bureau: “Ik heb voor Energyprofs gekozen omdat de pragmatische, resultaatgerichte no-nonsense mentaliteit mij erg aanspreekt. Daarnaast wil ik graag samenwerken met een groep van energieke en vakkundige mensen die doelgericht en in samenwerking met de klant een goed resultaat bereiken. Binnen de informele sfeer van Energyprofs krijg ik het vertrouwen om mijn mogelijkheden optimaal te benutten”, aldus Schiphuis.