Annemieke van Dijken stapt over naar Energyprofs

24 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medio juni 2015 is Annemieke van Dijken gestart als business consultant bij Energyprofs. Van Dijken is afkomstig van IJsselvliet Organisatieadviseurs, waar ze bijna drie jaar werkte als adviseur. In haar nieuwe rol als Business Consultant zal Van Dijken zich bij het adviesbureau vooral gaan bezighouden met organisatievraagstukken in de energiebranche.

Annemieke van Dijken behaalde in 2012 een Master aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze tijdens haar studie werkzaam was als medewerker campusdetachering en later als medewerker crediteurenadministratie. Begin 2012 kwam ze terecht bij EW Facility Services, waar ze als medewerker Contractmanagement een half jaar ondersteuning gaf bij de verwerking van nieuwe en gewijzigde contracten. Vervolgens maakte Van Dijken de overstap naar de adviesbranche en sloot zich aan bij IJsselvliet Organisatieadviseurs. Daar was zij adviseur op het gebied van bedrijfsvoering met een specifieke focus op processen en optimalisatie en deed ze in uiteenlopende projecten ruime ervaring op in onder meer project management, strategische organisatieontwikkeling, personeelsplanning en procesoptimalisatie.

Annemieke van Dijken - Energyprofs

Energyprofs
Vorige maand was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Annemieke van Dijken maakte de overstap naar Energyprofs, een consultancyorganisatie gespecialiseerd in de energiemarkt. Energyprofs specialiseert zich in onder meer procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten en ondersteunt klanten met consultancy en interim management.

Om meer te weten over de motivatie achter haar stelde Consultancy.nl twee vragen aan Van Dijken, die bij het bureau als Business Consultant aan de slag gaat.

Waarom deze overstap?
“Het was tijd voor iets nieuws, een volgende stap. Een baan waar ik mijn ambities weer in kwijt kan. Een baan met nieuwe uitdaging en een baan in een bedrijf waarin écht met elkaar naar hetzelfde doel gewerkt wordt: het presteren van de klant verbeteren. Daarnaast wilde ik mij graag focussen op een specifieke markt om zodoende de ervaringen van afgeronde opdrachten te kunnen inzetten bij een volgende opdracht. Bij Energyprofs krijg ik de mogelijkheid om dit te doen binnen een sector met een grote maatschappelijke impact en waar de komende jaren enorm veel nieuwe uitdagingen en kansen liggen.”

Energie

Waarom kies je specifiek voor Energyprofs?
“Kiezen voor Energyprofs is kiezen voor de mensen die bij Energyprofs werken. Wederzijds vertrouwen, goede dienstverlening, verantwoordelijkheid en professionaliteit kenmerken Energyprofs. Kwaliteit voor de klant, de medewerker en voor de organisatie. Want ik ervaar bij Energyprofs ook ruimte om mee te bouwen aan de ontwikkeling van de eigen organisatie.”

Groeiambities
De aanstelling van Annemieke van Dijken ligt in lijn met de groeiambities van het jonge energie consultancybureau, dat de komende maanden op zoek is naar zo’n 20 à 30 nieuwe collega’s. De afgelopen maanden heeft het bureau daartoe diverse wervingsactiviteiten uitgezet, waaronder een professioneel traineeship-programma en diverse inhousedagen deze zomer. Ook staat Energyprofs open voor ervaren professionals. Onlangs werd bijvoorbeeld Rik Schiphuis als Business Consultant aangetrokken, voorheen werkzaam voor Zestgroup.