Edwin van Wasbeek en Sjoerd Wiersma versterken Energyprofs

14 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Edwin van Wasbeek en Sjoerd Wiersma hebben begin deze maand het team van Energyprofs versterkt. Het jonge energieadviesbureau verwacht de komende maanden verder door te groeien.

Edwin van Wasbeek heeft een bachelor Organisatie & Informatica en een master Bedrijfsinformatie Technologie behaald. In 2006 begon hij zijn carrière bij Eneco. Gedurende 7 jaar heeft hij verschillende leidinggevende functies vervuld en is hij doorgegroeid tot projectleider met veel ervaring op het gebied van IT. Vervolgens heeft Edwin de overstap gemaakt naar Capgemini waar hij 3 jaar als senior consultant en projectmanager heeft gewerkt. Vanuit die rol heeft hij voor voornamelijk Eneco IT projecten uitgevoerd en proces herinrichtingen geïmplementeerd. “Edwin stelt de klant centraal, wil bezig zijn met veranderingen in een brede zin en zoekt de menselijke interactie, mede hierom heeft hij de overstap naar Energyprofs gemaakt”, aldus Sjoerd Ankersmit, oprichter van het bureau.

Sjoerd Wiersma voltooide in 2011 zijn Master Science & Innovation Management aan de Universiteit Utrecht met een minor in International Development. Als student was hij betrokken bij een internationaal programma ter bevordering van de invoering van duurzame energietechnologie in West-Afrika bij het ECOWAS Centre for Renewable Energy and Energy Efficiency in Praia, Kaapverdië. Daar ontdekte hij zijn drive om bij te dragen aan de energietransitie. Na zijn studie is Sjoerd begonnen als management trainee bij Imtech en doorgegroeid naar project manager en consultant bij de technisch dienstverlener. Hier deed hij ervaring op het gebied van business development, verandermanagement en procesverbetering, zowel intern als extern. Voordat Sjoerd bij Energyprofs startte was hij betrokken bij een startup in de zonne-energie en heeft daarom een relevant (jong) netwerk in de duurzame energie. Bij Energyprofs wil hij bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse energiemarkt.

“Met hun specifieke kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement en procesverbetering in de energiesector vullen Edwin en Sjoerd het team van Energyprofs goed aan”, aldus Ankersmit.

Eerder dit jaar zijn ook Valerie Dresscher, Yuri Gotoh en Carlijn Aalbers begonnen en in december heeft Joost Weijtens zich bij Energyprofs aangesloten. Ondanks de groeispurt laat Ankersmit weten de ambitie te hebben om dit jaar verder uit te breiden. Om nieuwe collega’s aan te trekken heeft het bureau een speciale ‘Werken bij’ website. Het bureau zoekt zowel starters als ervaren energieprofessionals die zich herkennen in de mentaliteit van het adviesbureau, aldus de oprichter. “We richten ons op de energiemarkt, en specialiseren ons in onder meer procesimplementaties en verandertrajecten. De focus ligt niet op het schrijven van rapporten maar op een goede samenwerking met de klanten om het gewenste resultaat te behalen.”