Renate Boom en Els de Bruin in Sales team van Solid Professionals

15 september 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Sinds enkele maanden is het Sales team van Solid Professionals uitgebreid met twee professionals: Renate Boom en Els de Bruin. Zij hebben de taak gekregen om de positie van Solid Professionals in de markt nog meer te verstevigen door onder meer het uitbouwen van bestaande klantaccounts en het aanbrengen van nieuwe business. De nieuwkomers richten zich op Finance en Risk experts.

Els de Bruin (32) werkte hiervoor in een duo-rol van recruitment en sales bij een grote uitzender die zich specialiseerde in financiële functies buiten de financiële sector op MBO en HBO niveau. Als Accountmanager bij Solid Professionals ligt haar focus vooral bij new business. Het opbouwen van relaties bij bedrijven waar Solid Professionals al langere tijd geen of zelfs nog nooit zaken mee heeft gedaan. “Tijdens persoonlijke afspraken maak ik kennis met nieuwe contactpersonen en vertellen klanten over de laatste ontwikkelingen binnen hun organisatie en de desbetreffende afdeling(en). Ik vertel over mijzelf, wat ik doe en waar de dienstverlening van ons bedrijf uit bestaat. Het uiteindelijke doel is om een vaste leverancier te worden.”

Over de vraag wat haar kracht is zegt De Bruin: “Ik heb een open houding en maak daardoor makkelijk contact. Daarnaast ben ik nieuwsgierig. De oprechte interesse in combinatie met een open houding zorgt ervoor dat mensen zich snel op hun gemak voelen. Opdrachten worden aan elkaar gegund op basis van het vertrouwen dat de klant heeft in een bedrijf. Ik hoop dat ik kan weergeven dat Solid Professionals hét bedrijf is om die problemen op te lossen.”

Renate Boom (31) was afgelopen jaren bij verschillende bedrijven werkzaam als Accountmanager New Business, veelal op IT-gebied. Nu is zij als Accountmanager New Business bij Solid Professionals verantwoordelijk voor het binnenbrengen van nieuwe klanten buiten de financiële sector. Daarnaast werkt Renate ook voor de dochteronderneming Hermes | Recruitment
, waar zij nieuwe klanten werft op het gebied van Business & IT.

Renate Boom en Els de Bruin

“Ik richt me op de ‘koude’ contacten voor Solid Professionals. Mijn doel is om bij de juiste personen om tafel te komen, te kijken met welke partijen zij momenteel zakendoen en te kijken waar wij onderscheid kunnen maken. Heel belangrijk is vervolgens een goede follow-up en kijken wie er nog meer interessant zijn binnen de organisatie om uiteindelijk de juiste aanvragen te krijgen.” Ze vervolgt: “Ik heb een lijst met interessante klanten benoemd waar ik heel graag eens een kijkje in de keuken zou willen nemen. Hier hoop ik om tafel te komen en succes te boeken. Het gaat naar mijn idee vaak om gunnen, onderscheidend zijn in je benadering, eerlijkheid en een goede relatie opbouwen waarbij je je aan je afspraken houdt. Het leuke aan dit werk vind ik dat het een enorme kick en voldoening geeft als je scoort.”

Om meer te weten te komen over hun werkzaamheden bij het bureau stelde Consultancy.nl vier vragen aan Renate Boom en Els de Bruin:

Hoe werken jullie als Salesteam bij Solid professionals?
Elke maandagochtend is er een Sales-overleg, waar het team zaken met elkaar bespreekt die er lopen, waar men elkaar kan ondersteunen en worden de kansen en mogelijkheden doorgenomen. “We werken nauw samen, bespreken veel onderling en gebruiken de online systemen om de juiste mensen en contactpersonen te verkrijgen”, aldus De Bruin. “Ik hoop over een paar maanden een aantal klanten geactiveerd te hebben, maar ook nog tijd over te hebben voor het blijven zoeken naar nieuwe klanten. Die combinatie van relaties op- en uitbouwen vind ik erg leuk.”

Waar mogen klanten of kandidaten je voor benaderen?
Boom geeft aan dat ze graag met iedereen een gesprek aangaat die een interessante aanvraag heeft op het gebied van Finance & Risk. Maar ook op het gebied van Business & IT komt ze graag een keer een kop koffie drinken. De Bruin: “Ik vind veranderingen vaak interessant en uitdagend, ik word dan ook graag benaderd voor het uitwerken van out-of-the-box-ideeën. Ik ben zelf niet heel creatief, maar ben erg praktisch ingesteld en kan innovatieve voorstellen omzetten in praktische en concrete aanvalsplannen.”

Er is bij Solid ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Wat maakt werken bij Solid Professionals anders?
De Bruin: “Solid Professionals stuurt niet op input, maar op persoonlijke kwaliteiten en meeveren met de dynamiek van zowel de financiële als de arbeidsmarkt. Ze nemen alleen de besten aan, zowel voor interne vacatures, onze eigen consultants als de young professionals. Er wordt veel van je verwacht en het is hard werken, maar je krijgt er veel voor terug. Niet alleen qua salaris of opleidingsmogelijkheden, ook omdat de innerlijke mens veel aandacht krijgt. Er is veel ruimte voor trainingen/opleidingen voor je soft-skills, successen worden regelmatig goed met elkaar gevierd en vitaliteit staat hier hoog in het vaandel.”

Boom: “De menselijke aanpak maakt Solid Professionals onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Ze besteden veel aandacht aan hun mensen. Daarnaast hebben ze een zeer sterk recruitment apparaat waardoor er snel geschakeld kan worden.”

Het eerste half jaar zit erop, hoe gaat het nu?
“Ik heb de afgelopen maanden de organisatie en de mensen goed leren kennen. Iedereen is erg betrokken en enthousiast wat Solid Professionals ook een sterke partij maakt. Ik heb redelijk vrij spel op het gebied van new business, wat ik als erg prettig ervaar en waardoor er veel kansen zijn, die ik graag wil aanpakken”, aldus een enthousiaste Boom.

De Bruin geeft aan dat zij de eerste maanden erg leuk heeft gevonden. “Ik ben regelmatig buiten mijn ‘comfortzone’ geweest, maar voel veel vertrouwen. Hierdoor durf ik veel te vragen en leer ik veel, zowel van de business als over mijzelf. Solid Professionals bestaat uit een kleine club enorm betrokken mensen en ik ben blij dat ik er deel van uit maak.”

Eerder dit jaar breidde Solid Professionals haar adviesteam uit met Bram Rietveld en Michael Pelk.