Michael Pelk Consultant bij Solid Professionals | Advisory

20 april 2016 Consultancy.nl

Michael Pelk is gestart als Consultant Finance & Risk bij Solid Professionals | Advisory. Pelk werkte hiervoor ruim anderhalf jaar bij ING, binnen de gelederen van Financial Reporting en Accounting van Commercial Banking. In zijn nieuwe rol vanuit Solid Professionals werkt de young professional inmiddels voor verzekeraar a.s.r., waar hij zich bezighoudt met de interne informatievoorziening rondom hun financiële risico’s.

Michael Pelk behaalde in 2014 zijn Master in de richting van Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam en behaalde in 2012 een Bachelor in Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor het begin van zijn studie, in 2008, deed Pelk ervaring op als boekhouder bij NBC / Van Roemburg & Partners, waar hij de financiële administratie verzorgde van klanten. Gedurende zijn Bachelorstudie schreef Pelk bij verzekeringsgroep Generali zijn scriptie en werkte er vervolgens nog een half jaar als Operational Risk Analyst.

Na afronding van zijn master kwam Pelk terecht bij Young Financials, een bureau dat (internationaal) financieel talent begeleidt richting een functie binnen het topsegment van de Nederlandse financiële sector. Via Young Financials werd Pelk vrijwel direct ingezet bij ING, waar hij een jaar werkzaam was binnen de Commercial Banking praktijk van de bank. Na een jaar in de bankensector besloot hij een nieuwe weg in te slaan. “Bij ING kwam ik er achter dat ik meer uitdaging en afwisseling nodig had en ik ben om mij heen gaan kijken”, herinnert Pelk zich.

Begin maart kwam die nieuwe uitdaging op zijn pad en Pelk sloot zich als Consultant Finance & Risk aan bij Solid Professionals | Advisory, de adviespraktijk van Solid Professionals*, een bureau uit Utrecht met meer dan vijftig professionals in dienst. Het adviesbedrijf helpt organisaties uit onder meer de financiële sector met vraagstukken rondom finance en risk management.

De nieuwe stap kende enige toeval. “Vrij onverwacht nam Solid Professionals contact met mij op voor een functie bij een andere bank. In het eerste gesprek bleek dat consultancy toch eigenlijk een betere match was en zo is de bal gaan rollen”, legt hij uit. Pelk is vanuit Solid Professionals inmiddels gestart aan zijn eerste project, bij verzekeringsmaatschappij a.s.r., waar hij zich richt op de interne informatievoorziening rondom hun financiële risico’s. Pelk: “Concreet betekent dit dat ik nu nieuwe applicaties en Solvency II risicomodellen aan het programmeren ben om hun rapportageprocessen te verbeteren en te versnellen".

Marcel van Wersch, partner en oprichter bij Solid Professionals, is verheugd over de komst van Pelk en zegt: “We waren er snel uit dat Michael goed bij ons zou passen. Qua persoon heerlijk no-nonsense, eerste ervaring binnen Finance en Banking opgedaan en kennis van en ervaring met programmeertalen. Dit laatste is een nuttige vaardigheid bij veel van onze opdrachten rondom Risk Modelling.”

* De overige praktijken zijn Solid Professionals | Interim; gericht op Finance, Risk en Actuariaat binnen onder andere de Financiële Sector en Solid Professionals | Recruitment; gericht op (vaste) Finance & Risk vacatures.

Nieuws

Meer nieuws over