Eurofiber lijft Dataplace in, datacenter specialist uit Alblasserdam

31 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Glasvezelbedrijf Eurofiber heeft Dataplace overgenomen, een datacenter specialist uit Alblasserdam. De transactie werd begeleid door financiële experts van IMAP DB&S en M&A advocaten van Janssen Broekhuysen Advocaten en Houthoff Buruma.

Met zo’n 280 medewerkers is Eurofiber een van de grotere leveranciers van digitale infrastructuur in West-Europa. Het bedrijf, opgericht in 2000, beschikt over een glasvezelnetwerk van met meer dan 25.000 kilometer in Nederland, België en Duitsland. Volgens eigen zeggen gaat ruim 50% van het mobiele communicatieverkeer in ons land over het Eurofiber netwerk.

Eurofiber is, in lijn met de strategie van het concern, bezig met het betreden van de datacentermarkt. Hiermee wil het tech-bedrijf uit Maarssen zijn positie in de keten van data diensten versterken en inspelen op de vraag vanuit bedrijven, overheden en non-profitorganisaties naar een end-to-end infrastructuur dienstverlening.

Met de overname van Dataplace beschikt Eurofiber nu over twee datacenters: een in Alblasserdam (Dataplace; gericht op de Randstad en het Rijnmondgebied) en een in Groenekan bij Utrecht (eigen locatie; landelijke focus). De eigenaar en oprichter van Dataplace*, Gerben van der Veen, gaat vanaf heden leiding geven aan de datacenter activiteiten binnen de Eurofiber Group. “De krachtenbundeling met Eurofiber zorgt ervoor dat we nog beter in staat zijn om onze klanten optimaal te bedienen”.

Eurofiber lijft Dataplace in, datacenter specialist uit Alblasserdam

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber Group, zegt dat hij “erg enthousiast” is over de transactie – financiële details zijn niet verstrekt. “Dataplace heeft in de afgelopen vijf jaar met succes een regionale colocatie propositie in de markt gezet, die goed aansluit op de trend bij bedrijven en instanties van het outsourcen van hardware en IT naar een veilige datacenteromgeving. Van daaruit kunnen via glasvezelnetwerken veilige en hoogwaardige koppelingen gemaakt worden met IT- en cloudpartners. Voor Eurofiber is het een logische stap naar een open data-infrastructuur waarin IT en telecom de komende jaren opgaan.”

Koper Eurofiber werd bij de transactie onder meer bijgestaan door advocaten van Houthoff Buruma (Maurits de Haan en Tessa Rozendal). Verkoper Dataplace kreeg corporate finance advies van IMAP DB&S (Remco Schouten, Wiebecor Wijbrandi en Daan Zandbergen), terwijl juridische ondersteuning werd verleend door Janssen Broekhuysen Advocaten (Jeroen Bleeker). 

* Dataplace exploiteert sinds begin 2011 een regionaal TIER III-datacenter in Alblasserdam.