Energiebedrijf AgroEnergy kiest voor cloud diensten van Ordina

21 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ordina verzorgt vanaf 1 juni jongstleden alle cloud- en databasediensten van AgroEnergy. De dienstverlening bestaat uit het hosten en technisch onderhouden van alle applicatie- en databaseservers van AgroEnergy in de hybride cloudomgeving van de ICT-dienstverlener.

AgroEnergy is een energiespecialist voor de tuinbouwsector in Nederland en is marktleider in de glastuinbouwsector. Met haar gespecialiseerde energiekennis helpt het bedrijf tuinders om de resultaten in hun energiehandel te verbeteren.

Sinds 1 juni werkt AgroEnergy ‘in de cloud’, waarbij het gebruik maakt van de expertise van Ordina. Volgens Laurens van der Spek, Hoofd IT bij AgroEnergy, is werken in de cloud niet een doel op zich. “Wel bestond het vraagstuk in onze organisaties hoe we toch van de voordelen van een cloudomgeving konden profiteren. De IT-omgeving van AgroEnergy is geen statisch gegeven. Het is dagelijks onderhevig aan ontwikkelingen en optimalisatie door de input vanuit diverse toekomstgerichte projecten die er lopen binnen de organisatie. Ordina heeft veel kennis én de juiste ervaring met hybride vormen van clouddiensten in huis en kan ons daardoor op een op partnerschap gerichte manier, expliciet van dienst zijn op het gebied van IT”, aldus Van der Spek.

Energiebedrijf AgroEnergy kiest voor cloud diensten van Ordina

De kern van de applicaties van AgroEnergy worden in een afgebakende omgeving beheerd en gecombineerd met een flexibele user experience via de private cloudomgeving van Ordina. Om dit mogelijk te maken krijgt AgroEnergy van Ordina een op maat gemaakte hybride oplossing. Hiermee wordt volgens Van der Spek de noodzakelijke betrouwbaarheid voor de systemen geborgen, zonder in te hoeven leveren op de voordelen die een cloudomgeving biedt, waaronder flexibiliteit en een kostenvoordeel.

Rob Sanders, divisiedirecteur Beheer & Outsourcing bij Ordina, is verheugd dat AgroEnergy voor Ordina heeft gekozen: “Wij zien dat veel organisaties liever niet voor één vaste cloudvorm kiezen, maar, afhankelijk van hun situatie, een voorkeur hebben voor hun eigen optimale mix van publieke en private cloudelementen. Met Cloud OS heeft AgroEnergy die mogelijkheid en kan ze profiteren van de eenvoud, schaalbaarheid en veiligheid van een hybride cloud.”