Intratuin vestigingen in Tilburg en Rosmalen krijgen nieuwe eigenaar

25 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ondernemer Anton Kolbach, eigenaar van de Intratuin-vestigingen in Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht, heeft de winkels van Intratuin in Tilburg en Rosmalen overgenomen.

Afgelopen jaar vierden Intratuin Tilburg en Rosmalen hun 25-jarig bestaan. Omdat eigenaar Gerard Berkelmans zich meer wil focussen op de verdere ontwikkeling van Landgoed De Groene Kamer te Tilburg – een landschapspark waar diverse ‘groene’ leisure bedrijven gehuisvest zullen worden – besloot hij eerder dit jaar om zijn twee Intratuin-vestigingen van de hand te doen. Om het verkooptraject te begeleiden. schakelde Berkelmans Witlox Van den Boomen Corporate Finance in, een corporate finance kantoor uit Waalre met ruim twintig M&A adviseurs in dienst, 

Na een uitgebreid selectietraject en onderhandelingsproces werd een deal gesloten met Anton Kolbach Holding, het bedrijf van Anton Kolbach. De ondernemer bezit al de Intratuin-vestigingen in Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht en heeft de ambitie uitgesproken om te willen blijven investeren in de Intratuin-formule en het hierbij betrokken menselijk kapitaal. Op 9 juni gaven de directie van Intratuin en de naburige Intratuin-ondernemers hun toestemming voor de overname en per 1 juli 2016 is de deal een feit.

Intratuin Tilburg en Rosmalen krijgen nieuwe eigenaar

Koper Kolbach werd gedurende het overnameproces geadviseerd door Alfa Consultants, de Corporate Finance praktijk van adviesorganisatie Alfa. “Ons team bestaat uit adviseurs met een zeer uiteenlopende achtergrond (valuators, bankiers, juristen, belastingadviseurs en dealmakers). Daarnaast beschikt Alfa over uitgebreide kennis over retailbedrijven. Deze combinatie is uniek in Nederland en heeft geleid tot deze mooie transactie voor onze klant”, aldus Frank van Ee, Directeur van Alfa Consultants.

De Intratuin-vestigingen in Tilburg en Rosmalen worden geleid door Marika Kolbach en opereren als een zelfstandige werkmaatschappij binnen Anton Kolbach Holding BV. De nieuwe eigenaar laat weten dat er door de transactie geen arbeidsplaatsen verloren zullen gaan, ook blijven alle medewerkers in dienst van het tuincentrum. 

Berkelmans heeft inmiddels goed nieuws te horen gekregen van de gemeente Tilburg. Op 7 juni is het plan voor De Groene Kamer geaccordeerd door de gemeenteraad. “De plannen nemen een steeds definitievere vorm aan”, zegt Berkelmans. Saillant detail is dat op termijn ook Intratuin Tilburg naar het groene bedrijfslandgoed zal verhuizen.