Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt verkoop van Kraam Inzicht

29 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Kraam Inzicht, een kraamzorg dienstverlener uit de regio Utrecht, is overgenomen door branchegenoot Kraamzorg de Waarden. Verkoper Kraam Inzicht werd tijdens de deal bijgestaan door Baker Tilly Berk Corporate Finance.

De afgelopen zestien jaar is Kraam Inzicht – opgericht in 2000 – gegroeid tot een middelgrote speler in de Utrechtse kraamzorgmarkt. Het bedrijf heeft vestigingen in De Bilt, Utrecht en Veenendaal, en levert haar diensten in groot Utrecht, West Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Tot de dienstenportefeuille behoren onder meer bevallings-assistentie, kraamzorg ondersteuning thuis en gespecialiseerde kraamzorg, daarnaast is Kraam Inzicht sinds 2008 als leerbedrijf erkend voor de praktijkbegeleiding van kraamverzorgenden-in-opleiding.

Vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van de aandeelhouder en bestuurder besloot Kraam Inzicht tot de verkoop aan een strategische partij. Om dit verkooptraject te begeleiden werd Baker Tilly Berk Corporate Finance ingeschakeld, mede vanwege de specifieke ervaring van het bureau in de zorgbranche. Zo was Baker Tilly Berk afgelopen jaar bijvoorbeeld betrokken bij de overnames van Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar (SKW) en Kakelbont Kids uit Maarssen

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt Kraam Inzicht verkoop

Na gesprekken met meerdere geïnteresseerde partijen werd recent een deal gesloten met Stichting Kraamzorg de Waarden, met elf regiokantoren door het land een relatief grote speler in de markt. In een reactie op de overname laat Kraamzorg de Waarden weten “verheugd te zijn” met de toevoeging. “Kraam Inzicht past goed bij Kraamzorg de Waarden omdat de uitgangspunten van Kraam Inzicht overeenkomen met die van De Waarden. Zoals de kwaliteit van zorg, één kraamverzorgende tijdens de kraamperiode en het leveren van een actieve bijdrage aan de verbetering van de samenwerking met gynaecologen, verloskundigen en ziekenhuizen om de continuïteit van zorg te verbeteren.” 

Kraam Inzicht gaat als onderdeel van de deal als zelfstandige business unit verder onder de paraplu van Kraamzorg de Waarden. De aandeelhouder en bestuurder van Kraam Inzicht hebben hun operationele rol neergelegd en gaan met pensioen.

Ben Spijk, woordvoerder van Kraam Inzicht, laat weten tevreden te zijn met de uitkomst. Over de samenwerking met Baker Tilly Berk Corporate Finance zegt hij: “Baker Tilly Berk heeft en prominente rol gespeeld in het proces om Kraam Inzicht op een zorgvuldige manier van een nieuwe eigenaar te voorzien. Daarbij was de samenwerking met de medewerkers van het bureau uitstekend. Deskundigheid, snelheid van handelen en multidisciplinaire beschikbaarheid zijn daarbij de juiste kwalificaties. Kraam Inzicht is over de totale procesbegeleiding meer dan tevreden.”