Baker Tilly Berk begeleidt verkoop van Kakelbont Kids

20 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Noorse Norlandia Preschools heeft onlangs kinderopvang Kakelbont Kids uit Maarssen overgenomen. Kakelbont Kids wordt geïntegreerd binnen KindeX, een Nederlandse branchegenoot die eerder al werd overgenomen door de Noren. Financiële details rondom de overname zijn niet bekend gemaakt.

Kakelbont Kids werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien enkele vestigingen geopend in Maarssen en Den Haag. De kinderopvang is gespecialiseerd in de opvang van kinderen tussen de 4 en 12 jaar, en onderscheidt zich door in zijn buitenschoolse en vakantieopvang buiten spelen en sporten centraal te stellen.

Baker Tilly Berk begeleidt verkoop van Kakelbont Kids

In vergelijking met andere bedrijven in de Nederlandse kinderopvang doet Kakelbont Kids het relatief goed. Vorig jaar opende het nog twee nieuwe locaties, waar vele hun deuren moesten sluiten. Met de ambitie om verder te groeien besloot het managementteam van het bedrijf afgelopen jaar om de markt te verkennen voor een grotere partij met een vergelijkbare visie op kwaliteit. Hiervoor werd Baker Tilly Berk Corporate Finance in de arm genomen, een praktijk die de nodige ervaring heeft in de zorg- en kinderopvangbranche. Het adviesbureau voerde marktonderzoek uit, en vervolgens onderzoek op de potentiële targets. Al snel kwam KindeX naar voren, onderdeel van de Scandinavische Norlandia Preschools*. KindeX bleek goed aan te sluiten bij het hoge kwaliteitsniveau en de gedeelde lange termijn visie op de kinderopvangbranche, waarnaar Kakelbont Kids op zoek was.

Na een proces van minder dan 6 maanden werd de deal op 15 december 2014 geëffectueerd, waarna de medewerkers van Kakelbont Kids een presentatie kregen over de ambities van Kakelbont Kids onder de vlag van de Scandinaviërs. “De aankoop van Kakelbont past zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin goed in de groeiambitie die Norlandia in Nederland heeft voor de komende jaren,” aldus Mark Peschier, directeur van KindeX.

Ineke Ooms, Directeur van Kakelbont Kids, blikt terug op de samenwerking met de overname adviseurs: “We hebben de begeleiding door Baker Tilly Berk Corporate Finance als bijzonder positief ervaren. De professionele medewerkers hebben onze belangen goed behartigd en hebben mede zorg gedragen voor een vlotte en deskundige overdracht. Ons contactpersoon (Felix Leenarts, red.) was goed op de hoogte van de branche en plezierig in de omgang.”

Team

V.l.n.r. Mark Peschier (Directeur KindeX), Aad Blok (Aandeelhouder Kakelbont Kids), Felix Leenarts (Adviseur Baker Tilly Berk Corporate Finance), Ineke Ooms (Aandeelhouder/directeur Kakelbont Kids) en Paul Captein (CFO Kakelbont Kids).

* Norlandia Preschools is onderdeel van de Norlandia Care Group, dat naast kinderopvang bestaat uit ouderenzorg en patiënthotels. Norlandia Preschools werd meer dan 20 jaar geleden opgericht en bestaat vandaag de dag uit 50 kinderdagverblijven in Scandinavië. Bij het bedrijf zijn zo’n 3.000 medewerkers werkzaam.