Derks Bedrijfswagens neemt The Hearse & Limo Company over

14 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Derks Bedrijfswagens, een specialist in bedrijfswagens, heeft The Hearse & Limo Company overgenomen, een bedrijf dat zich uitsluitend richt op het leveren van auto’s aan de uitvaartbranche.

Marc van Ravensteijn Uitvaartmobiliteit, in de markt bekend als The Hearse & Limo Company, is in 1962 gestart door de vader van Marc van Ravensteijn als garagebedrijf in Oss. In 1989, na de succesvolle voltooiing van zijn opleiding aan de IVA te Driebergen, nam zoon Marc het roer over van vader Tiny. Sinds 2002 specialiseert de onderneming zich in de uitvaartmobiliteit en anno 2016 heeft het zich weten te manifesteren als een belangrijke speler in de lease en in- en verkoop van uitvaartwagens. Het wagenpark van The Hearse & Limo Company bestaat uit onder meer Amerikaanse en Europese rouwauto’s, overbrengauto’s en volgauto’s.

Vanwege de wens om verdere (internationale) groei na te streven besloot Van Ravensteijn eerder dit jaar om aansluiting te zoeken bij een grotere partij. Om dit verkooptraject te begeleiden schakelde de algemeen directeur de hulp in van Baker Tilly Berk Corporate Finance. Van Ravensteijn was al een tevreden klant bij het landelijke accountants- en advieskantoor, hierdoor was de stap klein om het bureau ook voor zijn corporate finance vraagstuk in de arm te nemen. “Ik ben in 2013 overgestapt naar Baker Tilly Berk, omdat ik geen duidelijk overzicht had in de cijfers. Edward van Druten en zijn team heeft met het concept ‘be in control’ er voor gezorgd dat alle posten op de juiste plaats stonden geregistreerd, waardoor ik per kwartaal een duidelijk overzicht had."

Ook de M&A ervaring van het bureau in de automotive sector gaf de doorslag, aldus Van Ravensteijn. Zo was Baker Tilly Berk afgelopen jaar bijvoorbeeld betrokken bij de overnames van leasemaatschappij ProfiLease en Schaftenaar, een automaterialengrossier uit Zwolle. 

Na een marktoriëntatie en gesprekken met meerdere geïnteresseerde partijen werd een deal gesloten met Derks Bedrijfswagens uit Uden. Derks Bedrijfswagens, opgericht in 1991, is actief in zowel de verkoop en lease van bedrijfswagens als in de om- en speciaalbouw van bedrijfswagens, reparatie en onderhoud hiervan, waarbij de focus ligt op bedrijfswagens tot 3500 kilogram.

Van Ravensteijn over de transactie: “De driehoek samenwerking tussen Corporate Finance en Accountancy van Baker Tilly Berk en The Hearse and Limo Company maakte de deal perfect.”