Fred Alkemade en Bart Sweerman versterken A.T. Kearney Amsterdam

27 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

A.T. Kearney heeft de gelederen van zijn Amsterdamse kantoor uitgebreid met twee ervaren consultants: Fred Alkemade en Bart Sweerman. Alkemade keert terug naar zijn oude nest en gaat als Director aan de slag binnen de Consumer & Retail praktijk, terwijl Sweerman, die is aangetrokken van Cisco, is benoemd tot Director in de Digital Transformation serviceline.

Met meer dan 3.500 professionals verspreid over 61 kantoren in 40+ landen is A.T. Kearney een van de grotere consultancybureaus ter wereld, die zich specialiseert in onder meer boardroom en operations consulting. Het management consultancybureau, dat in 1926 werd opgericht door Andrew Thomas Kearney, heeft sinds de management buy-out in 2005 jaren van sterke (internationale) groei achter de rug. Vandaag de dag heeft het bureau meer dan 300 partners, tegenover 174 ten tijde van de buy-out. Onder leiding van Johan Aurik – een Nederlander – heeft het bureau ambitieuze doelen gesteld voor de komende periode, waaronder een wereldwijde omzet van $2 miljard als een van de hoofddoelen in zijn ‘Vision 2020’ strategie. 

In 1980 opende A.T. Kearney zijn deuren in ons land en sindsdien heeft A.T. Kearney Nederland zich ontwikkeld tot een gevestigde speler in de Nederlandse adviesmarkt. De Nederlandse organisatie, gevestigd in Amsterdam, telt inmiddels ruim 80 partners en consultants. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn diensten heeft het bureau zich dit jaar versterkt met twee ervaren consultants.

Fred Alkemade en Bart Sweerman -  A.T. Kearney

Fred Alkemade heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de consultancy en de FMCG branche. De afgelopen elf jaar was hij werkzaam bij voedingsmiddelenconcern Royal Wessanen, meest recentelijk als Executive Vice President Strategy, M&A and Sourcing en lid van de management board van Wessanen. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en executie van de bedrijfsbrede strategie van het concern en gaf hij leiding aan de fusie- en overname activiteiten van Wessanen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de sourcing groep, die de productinkoop verzorgde van alle merken binnen Wessanen.

Alvorens hij in dienst trad bij Wessanen werkte Alkemade zo’n veertien jaar in consultancy waarvan twaalf jaar voor A.T. Kearney. Alkemade behaalde een MBA aan de Universiteit van Twente en volgde het New Board Program aan Nyenrode. Na twaalf jaar weg geweest te zijn keert hij weer terug naar het oude nest, en is aangesteld als Director binnen de Consumer & Retail praktijk.

Bart Sweerman werkte sinds 2001 in een aantal verschillende internationale rollen voor Cisco. Hij heeft onder meer leiding gegeven aan het Europese Consulting-team, was een European Executive Board Member en had de afgelopen vier jaar de verantwoordelijkheid over de Enterprise & Public Sector segmenten in EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). In die laatste rol gaf hij leiding aan een team van 50 business development Directors/Senior Managers, en werkte voor de top 100 klanten van het bedrijf in de regio. Hij is gespecialiseerd in digitale transformatie, waarbinnen zijn expertise reikt van eCommerce en Internet of Things tot kunstmatige intelligentie en geavanceerde robotica. Voordat hij bij Cisco aan de slag ging, was Sweerman actief als Director bij Razorfish. Hij startte zijn carrière als strategie consultant bij Monitor Group, waar hij zeven jaar lang werkte. In zijn laatste functie gaf hij leiding aan het Amsterdamse kantoor van Monitor en was hij hoofd van de Europese recruitment activiteiten. 

In zijn nieuwe rol bij A.T. Kearney is Sweerman aangesteld as management teamlid van de EMEA Digital Transformation praktijk.