Angelique Koopman partner audit innovation bij Baker Tilly Berk

01 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly Berk heeft Angelique Koopman per 1 juli 2016 benoemd tot partner audit innovation. Koopman richt zich met name op innovatie van de controle-aanpak door de inzet van data-analyse en process mining.

Angelique Koopman (46) studeerde Bedrijfseconomie, behaalde haar doctoraal Bestuurlijke Informatiekunde in 1994 en specialiseerde zich vervolgens met haar postdoctorale studies Accountancy (1998) én EDP Audit (2000). Tijdens haar accountantsopleiding startte Koopman als assistent-accountant bij EY waar ze doorgroeide tot senior manager. In 2007 maakte ze de overstap naar JAN Accountants, een middelgroot accountantskantoor – daar werd zij begin 2011 partner. Sinds medio 2013 werkte Koopman als partner voor Coney, een consultancy met kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Brussel gespecialiseerd in data-analytics binnen het financiële domein.

Begin deze maand heeft Koopman de overstap gemaakt naar Baker Tilly Berk, waar ze als partner aan de slag is gegaan. Ze combineert haar werk bij de adviesorganisatie met promotieonderzoek (PhD) op Tilburg University, de universiteit waar zij ook lesgeeft. Koopman is, net als vele anderen in de auditbranche, van mening dat het gebruik van data een impuls kan geven aan de kwaliteit van de dienstverlening. Zo kan het waardevolle inzichten verschaffen bij de risicoanalyse, het maken van keuzes in de controleaanpak en de uitvoering van audits. Vanuit deze overtuiging doet Koopman op Tilburg University onderzoek (PhD) naar de inzet van data-analyse in relatie tot interne beheersing. 

Angelique Koopman - Baker Tilly Berk

Koopman over de overstap naar Baker Tilly Berk: “Ik wilde graag dicht op de accountantspraktijk werken en aan de slag bij een groter kantoor met stevige roots in het mkb. De kennis uit mijn onderzoek wordt dan direct toepasbaar voor de markt. Daar staat tegenover dat ik dankzij die praktijkervaring goed zicht heb op wat de behoefte in de markt is. Zo komen wetenschap en praktijk mooi samen.”

Ronald Hoeksel, bestuurslid bij Baker Tilly Berk: “Angelique’s kennis en expertise leveren een belangrijke bijdrage aan onze strategie om de mogelijkheden van nieuwe technologieën te integreren in onze audits. Wij zijn ontzettend trots dat deze vakvrouw voor Baker Tilly Berk kiest.”