Innopay levert keynote spreker tijdens ECP FinTech event

08 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Op donderdag 9 juni 2016 organiseert ECP, een platform zich ten doel stelt het gebruik van ICT in de Nederlandse samenleving te versterken, een speciale bijeenkomst over FinTech. Doelgroep van het event vormen de 100+ aan het ECP verbonden deelnemers, die gedurende de middag zullen worden bijgepraat over FinTech, de laatste trends en ontwikkelingen en de toekomst van de financiële sector. Douwe Lycklama, medeoprichter van Innopay, zal een keynote presentatie verzorgen.

Anno 2016 zorgen razendsnelle technologische ontwikkelingen zoals digitalisering ervoor dat organisaties zich steeds sneller moeten aanpassen. Innovatieve bedrijven als Airbnb en Uber zijn bekende voorbeelden van bedrijven die met hun disruptieve verdienmodellen met succes de concurrentie met de gevestigde spelers zijn aangegaan. Maar ook binnen de financiële sector duiken tal van nieuwe innovatieve FinTech startups op, die sneller, simpeler, goedkoper en klantgerichter weten te opereren dan de traditionele partijen. Voorbeelden in het wereldwijde FinTech domein zijn onder meer: Apple Pay, Google Wallet, en AliPay, maar ook in Nederland zijn er succesvolle FinTech-spelers actief, zoals Backbase.

Uit recent onderzoek blijkt dat er het afgelopen jaar wereldwijd fors is geïnvesteerd in FinTech – In 2015 werd voor zo’n $19 miljard geïnvesteerd in technologische innovatie in de financiële sector. Ook Nederland heeft FinTech hoog op de agenda staan, maar kampt vooralsnog met een gebrek aan visie, verouderde regelgeving, onvoldoende kennis bij toezichthouders en gebrekkige samenwerking tussen startups, gevestigde partijen en de overheid. Pas wanneer deze factoren verbeteren kan de enorme potentie van FinTech in ons land echt ontketend worden, blijkt uit ander onderzoek. 

ECP Deelnemers Special: Fintech

Hoe innovatie en nieuwe FinTech-oplossingen de komende jaren het landschap zullen gaan vormen zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig echter, leven er binnen de financiële sector diverse vragen zoals: Wat staat de bancaire sector te wachten? Is het te sturen? Wat is er nodig om mee te gaan in de ontwikkelingen? En wat wil de consument? Hoe behoudt de financiële sector het vertrouwen van hun klanten? Om bestuurders, managers en overige professionals die zich met FinTech bezighouden inzichten te geven in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied , en om antwoorden te bieden over hoe de toekomst van de financiële sector en het FinTech-domein er de komende jaren uit zal zien, wordt op donderdag 9 juni – in Café Dudok in Den Haag – de ‘ECP Deelnemers Special: FinTech’ georganiseerd.   

Iniatiatiefnemer van het FinTech event is ECP, een neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen met het oog op de toepassing van informatie- en communicatietechnologie in de Nederlandse samenleving. Het doel van het platform is het gebruik van ICT in de Nederlandse samenleving te versterken. Deelname aan de ECP FinTech bijeenkomst op 9 juni is uitsluitend voorbehouden aan partners (‘deelnemers’) van de ECP. Het platform telt momenteel 112 deelnemers en heeft ook vanuit de adviesbranche diverse bureaus aan zich verbonden, waaronder PwC, Capgemini, Ordina, CGI, Innopay, Verdonck, Klooster & Associates (VKA), Mazars en PBLQ.

 Adviespartners van ECP

Voor het FinTech evenement zijn diverse keynote sprekers uitgenodigd. Aukje de Vries, Tweede Kamerlid van de VVD, zal een presentatie verzorgen, getiteld ‘VVD actieplan FinTech: Innovatie roept om actie’; Willem Vermeend, FinTech-afgezant en voormalig staatssecretaris van Financiën, verzorgt de sessie: ‘De toekomst is digitaal’; Peter Jacobs, Chief Information Officer bij ING, verzorgt de keynote: ‘A technical perspective on the opportunities and threats of FinTech’; en Douwe Lycklama, medeoprichter van Innopay – een adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van payments, digital identity, E-Business en innovatie – zal een keynote presentatie verzorgen, getiteld: ‘FinTech: revolutie of versnelde evolutie?’