SOLVE Consulting kennisevent in teken van sociaal ondernemen

08 maart 2016 Consultancy.nl

Eind maart organiseert SOLVE Consulting zijn jaarlijkse kennisevenement, dat dit jaar in het teken staat van sociaal ondernemen. Het programma bestaat uit een avond met drie lezingen van experts op het gebied van sociaal ondernemerschap, gevolgd door een interactief programmadeel met speeddates en een paneldiscussie waarbij nog drie deskundige sprekers zullen aanschuiven.

SOLVE Consulting, een non-profit studentenadviesbureau dat zich focust op duurzaamheid en sociaal ondernemerschap, organiseert ieder jaar een kennisevenement voor zowel zijn eigen studentenconsultants als voor vertegenwoordigers van stichtingen, sociale ondernemingen, de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven. Deze evenementen draaien ieder jaar rond een centraal thema en zijn gericht op kennisdeling via lezingen, paneldiscussies en andere interactieve programma-elementen.

Op de avond van 29 maart 2016 organiseert SOLVE Consulting de eerstvolgende editie van zijn kennisevenement. Dit jaar staat het evenement in het teken van sociaal ondernemerschap, het belangrijkste focusgebied van het studentenbureau. Tijdens het evenement zullen drie sprekers een lezing geven: Jiska Klein van Social Enterprise NL, Paulien Wesselink van O My Bag en Mirjam Bekker-Stoop van Stichting Open Mind.

Social Enterprise NL is een landelijk platform dat sociale ondernemingen ondersteunt, met als doel om de sector van social enterprises in Nederland aan te jagen en te versterken om zo de maatschappelijke impact van deze bedrijven te vergroten. Klein zal in haar lezing dieper ingaan op wat sociaal ondernemen nou precies inhoudt en waar de uitdagingen liggen voor sociaal ondernemers.

Wesselink vertelt samen met product manager Jessica Kallenberg vanuit eigen ervaring over sociaal ondernemerschap. Wesselink startte in 2010 haar eigen onderneming O My Bag, een sociale onderneming die tassen produceert. Met deze tassen wil zij samen met haar klanten sociale en ecologische impact realiseren op lokaal niveau in de gebieden waar geproduceerd wordt. Naast stimuleren van lokale economieën met eerlijke productie is het doel van het merk om consumenten bewust te maken van hun aankopen.

Als derde en laatste spreker volgt Bekker-Stoop, de oprichter en directeur van Open Mind, een stichting die zich inzet om maatschappelijk moeilijke onderwerpen onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Dit doet Open Mind onder meer door het realiseren van artistieke projecten en het vertellen van relevante verhalen in de openbare ruimte. Bekker-Stoop vertelt over haar ervaringen met het opzetten van een stichting die taboes wil doorbreken.

Na afloop van haar lezing volgt het interactieve deel van het programma, met speeddates en een paneldiscussie om zo de aanwezige kennis van sprekers en publiek te delen met iedereen in de zaal. In deze discussie zullen de eerder genoemde sprekers worden vergezeld door nog drie deskundigen op het gebied van sociaal ondernemerschap: Rickert Pos van ontmoetingsplek voor goede doelen Enter the Lobby, Huib Lloyd van Stichting Jarige Job, en Annet Schipper van De Rotterdamse Ploeg. Stichting Jarige Job verzorgt verjaardagen voor Nederlandse kinderen in armoede, en De Rotterdamse Ploeg levert organisatieadvies aan sociaal-maatschappelijke burgerinitiatieven. Tot slot wordt het evenement afgesloten met een netwerkborrel. Deelname aan het kennisevenement van SOLVE Consulting is gratis.

Nieuws

Meer nieuws over