Interview: Mark Hoskam, Digital Consultant bij VODW

21 november 2014 Consultancy.nl

Digital Consultant Mark Hoskam vertelt graag meer over het werken binnen VODW. Welke rol heeft hij binnen projecten? En hoe ziet een typische werkweek eruit?

Hoe ben je bij VODW terecht gekomen?
Zowel in mijn studies, werk als vrije tijd trekt de digitale wereld mij sterk aan. Hierbij zijn het niet zo zeer de fascinerende nieuwe digitale technologieën die mij inspireren, maar vooral de mogelijkheden die deze middelen bieden om ons leven en werk eenvoudiger en leuker te maken. Ik ben dan ook fanatiek gebruiker van nieuwe diensten als Spotify, Evernote, Parkmobile, Dropbox, Runtastic en Soundcloud.

Na het afronden van een Bachelor International Media & Entertainment Management en een Master Bedrijfskunde, heb ik voor mijn master thesis onderzoek gedaan naar ‘de waarde van mobile apps’ voor dienstverlenende en product-gedreven organisaties. Daarnaast ben ik afgelopen zes jaar werkzaam geweest voor KPN, als management trainee in het potential programma. Eerst in de rol van Marketingmanager waarbij ik verantwoordelijk was voor de acquisitie van nieuwe klanten en betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van campagnes en proposities voor het ZZP- en MKB-segment. Daarna in de rol van Channel Manager Online, waarbij ik verantwoordelijk was voor het realiseren van de commerciële doelstellingen van het online kanaal en voor development van het online kanaal.

Na zes leerzame en leuke jaren bij KPN, merkte ik dat het tijd werd uit mijn comfortzone te stappen. Daarbij stond één ding vast, ik wilde zeker bezig blijven met digitale marketing en bedrijven helpen transformeren naar deze nieuwe wereld. Niet voor één merk, maar voor verschillende merken en in verschillende branches. Na verschillende oriënterende gesprekken binnen mijn netwerk en goede gesprekken met VODW Digital heb ik daarom gekozen voor een stap naar de bureauwereld. De mogelijkheid om mijn sales-, advies- en projectmanagement vaardigheden te ontwikkelen, in combinatie met de grote variatie aan klanten en opdrachten, waren hierin doorslaggevend. En natuurlijk de ‘klik’ met VODW tijdens de kennismakingsgesprekken en de ongekend mooie kantoorlocatie midden in het bos.

Welke rol vervul je binnen projecten?
Binnen projecten vervul ik de rol van Digital Expert. Hierbinnen houd ik me met name bezig met e-commerce, omni-channel en mobile vraagstukken. Zo ben ik betrokken bij het verbeteren van de e-commerce performance van een online beleggingsbank, de uitrol van omni-channel pilots bij een grote zorgverzekeraar en hebben we onlangs een mobiele (web-based) applicatie opgeleverd voor een zakelijke dienstverlener. Zoals je ziet gaan we hierbij verder dan adviseren, we ontwikkelen en implementeren concepten en voeren optimalisaties ook daadwerkelijk door in samenwerking met de klant. Hierbij komt mijn ervaring als scrum master goed van pas.

Wat zijn je verantwoordelijkheden naast je reguliere werkzaamheden?
Naast mijn projectrol als Digital Expert ben ik binnen VODW en VODW Digital verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het speerpunt ‘digitale performance optimalisatie’: het digitaliseren van klantreizen en -processen, het verbeteren van digital sales en service performance en het optimaliseren van digital customer engagement. Hiervoor verdiep ik me in vragen die spelen bij onze klanten, werk ik aan onze propositie en aanpak en draai ik mee in performance optimalisatie projecten. Ook help ik samen met enkele collega scrum masters bij het ontwikkelen van scrum skills binnen de organisatie en bij klanten.

Hoe ziet een 'typische' werkweek eruit?
Eigenlijk bestaat de ‘typische’ VODW werkweek niet. Maar dat je nooit verveeld zal zijn is zeker. De ene week focus je op één groot project bij één klant, terwijl je in de week daarop misschien wel drie verschillende klanten bezoekt om een voorstel voor een project te pitchen, een project op locatie te draaien of de resultaten van een afgeronde implementatie te bespreken. Daarnaast heb je regelmatig trainingen en masterclasses en natuurlijk congressen die je bezoekt om je netwerk en kennis te onderhouden. Alleen de in-house dag op vrijdag is een gegeven in je agenda. Dat is de dag waarop alle collega’s binnen VODW zoveel mogelijk op kantoor zijn om samen te lunchen, elkaar te informeren over klantprojecten, nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied te delen en de week af te sluiten in de VODW kroeg met een biertje en sterke verhalen.

Nieuws

Meer nieuws over