Kim Westerweel start bij marketingadviesbureau VODW

17 december 2015 Consultancy.nl

Sinds begin november is Kim Westerweel als Senior Consultant Customer Experience werkzaam bij marketingadviesbureau VODW. De afgelopen tien jaar werkte Westerweel in verschillende functies voor Postbank en later ING, waarvan de laatste drie jaar binnen de HR-afdeling. Bij VODW gaat Westerweel organisaties helpen om duurzame klantrelaties te realiseren door middel van een onderscheidende klantervaring.

Kim Westerweel heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met een minor in bestuurskunde. In 2005 begon zij haar carrière bij ING (toen nog de Postbank) in de afdeling Changemanagement, eerst als projectcontroller en daarna als projectleider. Twee jaar later startte zij als formulemanager kanaalontwikkeling en innovatie binnen het bancaire concern, en in 2008 volgde zij naast haar baan de ING Master of Marketing aan de TiasNimbas Business School. De laatste drie jaar bij ING was Westerweel werkzaam als Senior Formule Ontwikkelaar HR Channels, waar zij zich bezighield met het verbeteren van de interne dienstverlening aan zo’n 14.000 ING werknemers.

Kim Westerweel, VODW

Vanaf 2007 is Westerweel ook actief in de Amsterdamse politiek als projectbestuurslid bij D66, tot 2009. Een andere nevenactiviteit die Westerweel er op nahield was die van cameravrouw en videograaf met haar eigen bedrijf Kim Westerweel Producties. Zij ontwikkelde van 2012 tot medio dit jaar naast haar werk promotievideo’s en documentaires voor bedrijven.

Per begin november heeft Westerweel de bancaire sector vaarwel gezegd. Zij is gestart als Senior Consultant Customer Experience bij VODW, een marketingadviesbureau uit Leusden dat bedrijven ondersteunt op het gebied van strategie, marketing en innovatie. Vanuit haar ervaring in het verbeteren van customer experience gaat Westerweel organisaties helpen bij het realiseren van duurzame klantrelaties, door middel van een onderscheidende klantervaring. Haar studieachtergrond komt daarbij ook van pas, stelt Westerweel, omdat de aanpak van VODW “eigenlijk best veel weg heeft van het archiefonderzoek dat ik deed tijdens mijn studie geschiedenis. Bronnen vinden en de waarde daarvan inschatten, verbinding zoeken tussen deze bronnen, en dit vertalen naar een rode draad of kenmerkend ‘verhaal’ voor de klant.”

Kim Westerweel laat weten “verheugd” te zijn met de nieuwe baan en nieuwe uitdaging: “Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij VODW en ben er trots op deel uit te mogen maken van deze leuke, intelligente en creatieve club.” Zij is de derde professional in korte tijd die bij VODW van start is gegaan. Recentelijk maakten ook Marco van der Hut en Jorien Kamphuis de overstap naar het bureau.

Nieuws

Meer nieuws over