5 YSE Young Professionals starten Eurofins Traineeship

09 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Via YSE zijn er onlangs vijf young professionals gestart als management trainee bij internationale bio analytische dienstverlener Eurofins. Diederick Koetsier, Chantal van Dijke, Joost Dekker, Johan Kloosterboer, en Karima el Bay zullen de komende twee jaar drie verschillende opdrachten uitvoeren op de zes verschillende locaties van Eurofins Food Testing Netherlands.

Eurofins is een internationale beursgenoteerde organisatie die actief is op het gebied van life sciences. De organisatie specialiseert zich in bio analytische dienstverlening en bedient opdrachtgevers met laboratoriumonderzoek en advies op de gebieden voedingsmiddelen, farmaceutica en gezondheidszorg, milieu en water. Eurofins heeft een omzet van €1,6 miljard en is actief in 36 landen met een personeelsbestand van meer dan 17.000 medewerkers. De organisatie maakt een harde groei door, en is om die reden op zoek naar extra mankracht voor de divisie Eurofins Food Testing Netherlands.

Eurofins, YSE

Samen met talent- en leiderschapsontwikkelaar YSE is een tweejarig traineeship opgesteld voor young professionals, het Eurofins Management Traineeship. Een vijftal plaatsen werd beschikbaar gesteld binnen de zes locaties en verschillende afdelingen van de Nederlandse Food Testing-divisie, waarbij de Young Professionals rouleren en in twee jaar tijd drie verschillende opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten bestaan onder meer uit de volgende verantwoordelijkheden: het coördineren en sturen van (continue) verbetertrajecten, het begeleiden van operationele projecten, optimaliseren van (HR) procesbeschrijvingen, het ondersteunen van IT bij lean- en verbetertrajecten en meer. Op deze manier leveren de Young Professionals een bijdrage aan de groei en professionalisering van de organisatie.

Daarnaast is ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De Young Professionals spenderen 10% van hun tijd (zo’n vier uur per week) aan het volgen van leiderschaps-, vaardigheids- en vakinhoudelijke trainingen, ontvangen coaching, participeren in intervisiesessies met andere young professionals bij YSE en ontvangen persoonlijke begeleiding van een YSE peoplemanager.

Uit het sollicitatieproces, dat onder meer bestond uit twee gesprekken en een selectiedag, zijn vijf young professionals geselecteerd voor het Eurofins Management Traineeship powered by YSE. Onlangs zijn gestart bij Eurofins: Diederick Koetsier, Chantal van Dijke, Joost Dekker, Johan Kloosterboer en Karima el Bay.

Eurofins Management Traineeship Powered by YSE

Diederick Koetsier versterkt Eurofins sinds eerder dit jaar als Business Analyst. Hij werkte hiervoor ruim een jaar voor AQUON Instituut voor Wateronderzoek en Advies, en behaalde in 2014 een Master in Internationaal Land- en Waterbeheer aan de Wageningen Universiteit. Chantal van Dijke rondde eerder dit jaar een Master in Management, Economics & Consumer Studies af, tevens in Wageningen. Van Dijke liep tijdens haar studie stage bij Cargill, Double A en Atos Consulting.

Joost Dekker startte zijn carrière bij Rabobank eerst als stagiair en daarna als financieringsspecialist grootzakelijke relaties. Hij behaalde zijn MBA aan de Rijksuniversiteit Groningen, en is eerder dit jaar bij Eurofins begonnen als junior Business Controller. Johan Kloosterboer volgde na zijn HBO Bachelor Commercial Economics een Premaster en Masteropleiding Entrepreneurship aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer als administratief medewerker voor Ebridge, waar hij na zijn afstuderen in 2014 werd gevraagd om op projectbasis een procesmanagement functie te vervullen. 

Karima el Bay rondde eerder dit jaar haar studie Environment & Resource Management af aan de Vrije Universiteit. Tijdens haar studie was zij actief als General Manager van reisbureau Flybay, en was zij een jaar lang voorzitter van het Moroccan Dutch Leadership Institute.