Martie Jacobs versterkt Republiq als Senior Consultant

27 november 2015 Consultancy.nl

Martie Jacobs is als Senior Consultant gestart bij vastgoedadviesbureau Republiq. De laatste tien jaar was Jacobs als partner en directeur werkzaam bij OPPS, waar ze werkte aan grote PPS-projecten in Nederland. Binnen Republiq gaat zij zich richten op vernieuwend opdrachtgeverschap, prestatie-contractering en innovatieve contractvormen.

Martie Jacobs is een professional met meer dan 25 jaar ervaring in diverse advies- en management rollen. Zij is vooral gespecialiseerd is in innovatieve aanbestedingen en geïntegreerde contractvormen van (maatschappelijk) vastgoed voor opdrachtgevers in de (semi) publieke sector. De laatste jaren was Jacobs betrokken bij grote PPS-projecten in Nederland, zoals de renovatie van het ministerie van Financiën te Den Haag, de nieuwbouw van DUO te Groningen, de renovatie en nieuwbouw van de Internationale School te Eindhoven en de gebiedsconcessie Hart van Zuid te Rotterdam, de nieuwbouw van RIVM te Bilthoven, de renovatie en nieuwbouw van het provinciehuis te Arnhem en de nieuwbouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne te Vlissingen.

Martie Jacobs, Republiq

Bovenstaande projecten werden door Jacobs begeleid vanuit OPPS, een adviesbureau uit Zeist dat zich specialiseert in publiek-private samenwerkingen, waar zij in 2006 startte als Senior Adviseur, uitgroeide tot Partner en begin 2014 werd benoemd tot algemeen directeur. Voor haar tijd bij OPPS was Jacobs enkele jaren werkzaam als technisch adviseur bij het ministerie van Financiën, zo’n tien jaar bij KPMG Consulting / Metrum en vijf jaar als Facility Management adviseur. Haar loopbaan begon Jacobs als bouwkundig adviseur, na te zijn afgestudeerd als vastgoedingenieur aan de TU Eindhoven. Zo’n tien jaar later rondde zij bovendien een Master in Facility Management af aan de Universiteit van Groningen.

Begin oktober besloot Martie Jacobs een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze sloot zich aan bij Republiq, een vastgoedadviesbureau uit ’s Hertogenbosch, dat zich richt op het snijvlak van strategie, vastgoed en financiën in het publieke domein. Binnen Republiq gaat Jacobs een nieuwe activiteit opzetten die antwoord moet geven op de nieuwe uitdagende publieke vastgoedvraagstukken, waar de opdrachtgevers van het bureau mee worden geconfronteerd. “Vraagstukken die noodzaken tot ‘vrij denken’, verkennen van nieuwe aanpakken en het combineren van nieuwe kennis met mijn ervaring”, aldus Jacobs, die zich binnen het bureau richt op vernieuwend opdrachtgeverschap, prestatie-contractering en innovatieve contractvormen.

Republiq kantoor

Groeiambitie
De aanstelling van Martie Jacobs ligt in lijn met de “stevige ambitie” van het jonge en snelgroeiende bureau, dat medio vorig jaar werd opgericht door drie voormalige Brink Groep professionals: Peter Korst, Ruben Hümmels en Marten Middendorp. Eerder dit jaar werd het team van Republiq versterkt met Sander de Clerck, die ook afkomstig is van Brink Groep en zich inmiddels richt op het uitbouwen van de activiteiten op het gebied van asset management bij woningcorporaties en zich bezighoudt met de toepassing van big data in vastgoedvraagstukken. En in oktober en begin deze maand traden ook Merijn Pama en Sara Rieuwerts in dienst als Junior Consultant.

Nieuws

Meer nieuws over