Sander de Clerck versterkt vastgoedbureau Republiq

01 mei 2015 Consultancy.nl

Sander de Clerck is gestart als Senior Consultant bij vastgoedadviesbureau Republiq. Voorheen werkte De Clerck als senior manager bij adviesbureau Brink Groep en daarvoor als junior adviseur bij makelaar Hauzer en Partners. In zijn nieuwe rol bij Republiq zal de Clerck onder meer verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van de activiteiten op gebied van asset management bij woningcorporaties.

Sander de Clerck behaalde een bachelor in Management Economie en Recht (Fontys) en vervolgens rondde hij twee masters af aan de Radboud Universiteit Nijmegen; in Landschapsarchitectuur en in Rechten. De afgelopen jaren specialiseerde De Clerck zich in strategische en financiële vastgoedvraagstukken. Zo werkte hij onder meer zo’n vijfeneenhalf jaar voor makelaarskantoor Hauzer & Partners, in zijn laatste rol als junior adviseur. In 2008, na het afronden van zijn masterstudies, besloot hij zich aan te sluiten bij Brink Groep, een adviesbureau op het gebied van bouw, huisvesting en vastgoed. Na ruim zesenhalf jaar, in zijn laatste rol als senior manager, was het begin deze maand tijd voor een nieuwe uitdaging.

Sander de Clerck, Republiq

Republiq
De Clerck verruilde Brink Groep voor Republiq, een vastgoedadviesbureau uit ’s Hertogenbosch, dat zich richt op het snijvlak van strategie, vastgoed en financiën in het publieke domein. Bij het bureau is De Clerck verantwoordelijk voor het uitbouwen van de activiteiten op het gebied van asset management bij woningcorporaties. Daarnaast houdt hij zich bezig met de toepassing van big data in vastgoedvraagstukken. De Clerck over zijn nieuwe rol bij Republiq: “Als senior consultant hou ik mij bezig met vastgoedvraagstukken in het (semi)publieke domein. Ik haal daarbij plezier uit het structureren en analyseren van complexe vraagstukken. Het destilleren van relevante sturingsinformatie uit grote hoeveelheden data is voor mij dagelijkse kost. Ik heb een sterk gevoel voor de maatschappelijke en politieke context en voel mij thuis op het spanningsveld tussen vastgoed en beleid. Ik ben enthousiast, resultaatgericht en heb een sterk analytisch vermogen”, aldus De Clerck.

Stevige ambitie
De aanstelling van De Clerck ligt in lijn met de “stevige ambitie” van het jonge en snelgroeiende bureau, dat medio vorig jaar werd opgericht door drie andere voormalig Brink Groep professionals: Peter Korst, Ruben Hümmels en Marten Middendorp. Eerder dit jaar werd het team van Republiq versterkt met Nienke Sassen – als junior adviseur richt Sassen zich bij Republiq in brede zin op exploitatievraagstukken bij gemeenten en andere overheidsinstanties.

Nieuws

Meer nieuws over