Double Effect breidt Finance, Risk & Control practice uit

04 november 2015 Consultancy.nl

Gerton Reijenga heeft zich per 1 oktober verbonden aan Double Effect als Senior Consultant. Met zijn achtergrond als registeraccountant en IT auditor brengt hij 20 jaar aan werkervaring in bij het Financial Services consultancybureau. Gerton heeft diverse vaste en interim functies vervuld bij ABN AMRO, ING en RBS waarvan de laatste 6,5 jaar als interim Finance & Risk professional. Binnen Double Effect zal Gerton werkzaam zijn binnen de groeiende Finance, Risk & Control practice.

Gerton begon zijn loopbaan in de Accountancy bij Deloitte waar hij op zijn 24ste ook de opleiding tot registeraccountant afrondde. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in IT auditing bij Ernst & Young en verlegde hij zijn focus naar het controleren van hoog geautomatiseerde omgevingen bij banken, verzekeraars en de rijksoverheid. In 2003 besloot Gerton meer direct betrokken te willen zijn in de financial services en begon bij ABN AMRO. Al gauw maakte hij de switch van Internal Audit naar Finance waar hij het bankbedrijf diep van binnen leerde kennen. Zijn laatste functie bij ABN AMRO was Manager Financial Accounting voor Region NL (Business Unit Nederland, Wholesale en dochters).

Gerton Reijenga Double Effect

Medio 2007 stapte Gerton over naar ING waar hij ging werken als Manager Group SOX404. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de coördinatie van het SOX404 compliance proces binnen de ING Groep en het accountmanagement van de externe accountant. Twee jaar later werd Gerton interim Finance & Risk professional. Zijn belangrijkste opdrachtgevers waren ABN AMRO, RBS en ING. Gerton was vanuit zijn expertise nauw betrokken bij de ontvlechting van ABN AMRO en de migratie van portefeuilles van de ABN AMRO infrastructuur naar die van RBS. Ook heeft hij de Finance afdeling binnen RBS mee helpen opzetten en vervolgens verschillende projectrollen vervuld als business analist en change manager. Bij ING heeft Gerton diverse rollen vervuld bij het implementeren van het nieuwe Target Operating Model van ING Commercial Banking vanuit een Lending, Trade Finance en Global Finance perspectief. Zijn core expertise ligt op het snijvlak van Finance en IT en in het bijzonder de ‘front to finance’ keten van initiële vastlegging in productsystemen naar de financial accounting en reporting en de verantwoording naar toezichthouders.

Trots
Per 1 oktober heeft Gerton zich aangesloten bij Double Effect. Het adviesbureau uit Amsterdam laat weten trots te zijn dat Gerton voor haar gelederen heeft gekozen, en voegt toe: “Gerton kan met zijn uitgebreide kennis en ervaring onze Finance, Risk & Control practice een flinke impuls geven. Ook zijn wij blij dat wij senior specialisten met 10+ jaren aan werkervaring aan ons kunnen binden. Het draagt bij aan de verdere ontwikkeling van onze practice en de positionering van Double Effect in de markt.”

In de afgelopen maanden werd de Finance, Risk & Control praktijk ook al versterkt met Chee Kin Poon (afkomstig van KPMG Advisory) en Frank Schreuder (stapte over van de Rabobank).

Nieuws

Meer nieuws over