Jop Ekering versterkt Double Effect als Senior Consultant

29 oktober 2015 Consultancy.nl

Jop Ekering is per 1 oktober in dienst van Double Effect getreden. Ekering werkte voorheen op de dealingroom bij zowel ABN AMRO Bank als ING Bank, waar hij gedurende zeventien jaar in verschillende management-rollen werkzaam was in binnen- en buitenland. In zijn nieuwe functie bij Double Effect zal Ekering zich gaan richten op advies- en projectwerk op het gebied van E-Commerce en Digital Banking.

In 1994 studeerde Jop Ekering als Bewegingswetenschapper af aan de Universiteit Maastricht. In 1994 startte hij zijn loopbaan als artsenbezoeker bij Roche. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar de dealingroom van ABN AMRO, waar hij begon als Corporate Sales Advisor en doorgroeide naar een senior management rol binnen E-Commerce (elektronische executie) als Head of eDesk Europe. Een verblijf van drie jaar in Chicago (Head of eDesk Americas) werd gevolgd door Business Development-posities binnen Global Markets. De overstap naar ING Bank in de rol van Global Head of eBusiness bracht Ekering weer terug in het werkveld van elektronische executie-systemen.

Jop Ekering Double Effect

In de afgelopen twee jaar werkte Jop Ekering als zelfstandig consultant en gaf hij strategisch advies op het gebied van elektronische transactieplatformen aan bedrijven binnen en buiten de financiële dienstverlening. Begin 2015 rondde Ekering met Double Effect Singapore een “Digital Strategy”-project af voor een Aziatische bank.

Sinds 1 oktober maakt Ekering inmiddels deel uit van het Amsterdamse kantoor van Double Effect, een consultancybureau dat gespecialiseerd is in financial services. Met zijn ruime kennis opgedaan binnen de financiële wereld zal Ekering zich in zijn nieuwe functie als senior consultant richten op het snijvlak van financial markets, E-Commerce en Digital Banking.

Nieuws

Meer nieuws over