Oscar van Opstal stapt over van Deloitte naar Fakton

19 oktober 2015 Consultancy.nl

Na zestien jaar werkzaam te zijn geweest voor Deloitte heeft Oscar van Opstal begin deze maand de overstap gemaakt naar Fakton. In zijn nieuwe rol als associate partner zal Van Opstal zich richten op het uitbouwen van de consultancy dienstverlening.

Oscar van Opstal begon zijn loopbaan bij Pink Elephant, waar hij bijna drie jaar werkte als consultant op het snijvlak van management en technologie. In 1999 maakte hij de overstap naar Deloitte (destijds nog Arthur Andersen*), waar hij tot vorige maand werkzaam bleef. Bij het Big Four kantoor was Van Opstal actief binnen de Real Estate afdeling, de tak die verantwoordelijk is voor Deloitte’s diensten op het vlak van onder meer vastgoedadvies, asset management en gebiedsontwikkeling. In zijn meeste recente rol, Director, fungeerde hij als sparring partner in de vastgoedsector voor wat betreft ondernemingsactiviteiten zoals strategieontwikkeling, innovatie en organisatieverandering.

Oscar van Opstal Fakton

Per 1 oktober heeft Van Opstal zich als associate partner verbonden aan Fakton, een management- en adviesbureau met circa 55 adviseurs. Fakton specialiseert zich in de vastgoedwereld, en levert zijn diensten vanuit vier business units: Consultancy (advies), Valuation (vastgoedtaxaties), Executives (executive- en interim-management) en Capital (financieringsvraagstukken). “Wij geloven in een boutique-style advieskantoor dat in staat is financiële vastgoedexpertise te combineren met strategisch management advies. Op deze manier zijn wij het beste in staat om onze opdrachtgevers – beslissers in vastgoed – te helpen met complexe vraagstukken,” aldus Fakton CFO Jimmy Kools over het onderscheidend vermogen van het Rotterdamse bureau.

Van Opstal versterkt de service line Consultancy, en krijgt de taak om samen met de overige partners – waaronder Erik Faber, Wim Weide, Mark Kuijpers en Anne van Eldonk – de advies dienstverlening van Fakton verder uit te breiden. “Oscar is een aanwinst voor Fakton met zijn management consultancy achtergrond en ervaring. Hij wordt door opdrachtgevers gekenmerkt als een gedreven vakman die samen met de organisatie tailor-made en pragmatische oplossingen vindt en begeleidt in de executie. Deze manier van werken komt één op één overeen met Fakton,” zegt Kools.

Jimmy Kools, Erik Faber, Wim Weide, Mark Kuijpers, Anne van Eldonk, Peter van Bosse en Robert van Leperen

Volgens Kools is de timing waarop Van Opstal Fakton komt versterken goed. “De dynamiek voor vastgoedorganisaties neemt enorm toe, veroorzaakt door de markt en door de overheid. Dit speelt bij commerciële vastgoedpartijen, maar we zien de impact ook bij woningcorporaties en zorginstellingen sterk toenemen.”

* In 2002 nam Deloitte in ons land branchegenoot Arthur Andersen over.

Nieuws

Meer nieuws over