PhiDelphi begeleidt verkoop van rugspecialist NedSpine

08 september 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

NedSpine, de grootste kliniek in ons land voor mensen met rugklachten, is overgenomen door Orthopedium Holding. Met de transactie breidt de koper, een participatie van private equitybedrijf NL Healthcare, zijn zorgdienstverlening fors uit, daarnaast verwacht het een impuls te kunnen geven aan de groeiambities van NedSpine.

Met bijna 1.300 wervelkolomoperaties uitgevoerd afgelopen jaar mag NedSpine zich marktleider in Nederland noemen als het gaat om behandeling van patiënten met een rugaandoening. Het bedrijf uit Ede richt zich vooral op de operatieve behandeling van onder andere rug- en nekhernia’s, kanaalstenose en spondylolisthesis.

NedSpine

Afgelopen week werd bekend dat de oprichters van NedSpine hun aandelen hebben verkocht aan Orthopedium Holding, een participatie van NL Healthcare*. Met de bundeling van krachten verwachten de NedSpine oprichters de groei van het bedrijf te versnellen – zij blijven daarom actief betrokken bij de verdere uitbouw van de onderneming. Voor koper Orthopedium Holding leidt de transactie tot een forse uitbreiding van haar aanbod voor cliënten met rugklachten.

Orthopedium Holding bestaat uit Kliniek Orthopedium en de drie orthopedische klinieken van Medinova. In de klinieken werken ruim 20 medisch specialisten en ruim 250 medewerkers. De toevoeging van NedSpine stelt het bedrijf in staat om door focus op een combinatie van kwaliteit en doelmatigheid “betere zorg te leveren voor de patiënt en tegelijkertijd bij te dragen aan de beheersing van de totale kosten van de zorg”, aldus Orthopedium Holding in een persbericht.

Het management van NedSpine werd tijdens het verkooptraject geadviseerd door PhiDelphi, een fusie- en overnamespecialist uit Hilversum met een focus op middelgrote transacties. Het adviesbureau heeft ruime transactie-ervaring in de zorgsector, waaronder de verkoop van Medinova aan NL Healthcare, de verkoop van Achmea Vitale aan Zorg van de Zaak en het aantrekken van groeikapitaal voor Bergman Clinics, en op basis van deze track record besloot NedSpine om de adviseurs in de arm te nemen. “PhiDelphi heeft haar toegevoegde waarde voor ons bewezen door haar transactie-ervaring en kennis van de zorgsector optimaal in te zetten. Dit heeft geleid tot een goed resultaat na een intensief traject met NL Healthcare. We zijn zeer tevreden over de professionele ondersteuning door PhiDelphi.”

Joris Heerkens en Wouter Goedknecht - PhiDelphi

Het dealteam van PhiDelphi Corporate Finance stond onder leiding van partner Joris Heerkens en consultant Wouter Goedknegt.

* NL Healthcare is de zorgtak van private investeerder NPM Capital. NL Healthcare investeert met een lange termijn investeringshorizon in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, waaronder gezondheidscentra, mondzorgklinieken, oogklinieken en dermatologieklinieken.