PBLQ adviseurs slagen voor MSP Advanced Practitioner

14 augustus 2015 Consultancy.nl

Vier adviseurs van PBLQ – Dirk Jan van der Linden, Ruud Mollema, Johannes van Veen en Udo Pijpker – mogen zich sinds eerder dit jaar MSP Advanced Practitioner noemen. Met deze certificering onderstrepen de adviseurs hun expertise op het gebied van grote ICT- en andere complexe veranderprogramma’s.

Managing Succesvol Programmes (MSP) is een methodologie die in het leven is geroepen om de basisprincipes en processen voor het managen van complexe verandertrajecten, voornamelijk ICT-gerelateerd, samen te brengen in een kwalificatie. Consultants en andere zakelijke dienstverlenende professionals kunnen examens afleggen om een MSP certificaat te bemachtigen. MSP is sinds zijn ontstaan tot een van de leidende standaarden voor programmamanagement verworden. Ook in Nederland wordt de kwalificatie en werkwijze steeds meer aangenomen als de standaard voor de publieke sector.

PBLQ

Er zijn verschillende niveaus waarvoor een certificaat kan worden verleend, te weten Foundation, Practitioner en Advanced Practitioner. De kwalificatie MSP Foundation geeft aan dat een professional begrijpt wat de MSP-principes inhouden, maar kan nog geen verantwoordelijke rol spelen in het succesvol managen van ICT/verandertrajecten van een complexe aard. Een MSP Practitioner is hiervoor wel gecertificeerd, en heeft vergaande kennis van de principes paraat. De hoogste kwalificatie is die van Advanced Practitioner, die inhoudt dat de professional begrijpt hoe hij of zij de MSP-principes in de praktijk moet brengen in hun programma management.

PBLQ
PBLQ, een adviesbureau dat zich richt op de publieke sector, is een van de specialisten in ons land op het gebied van MSP. Het bureau biedt een aantal zelf ontwikkelde MSP-producten waaronder de Haalbaarheidsreview, de Health Check en de Ketenmeting. Om zijn personeel klaar te stomen voor het aanbieden van deze producten heeft PBLQ een intensieve opleidingsperiode opgezet, waarin 25 professionals een MSP-certificaat hebben behaald. Zeventien van hen beschikken over een MSP Foundation kwalificatie, en kunnen daardoor adequaat functioneren binnen MSP programma’s. Ook beschikt PBLQ inmiddels over een aantal adviseurs die MSP Advanced Practitioner zijn en daarmee dus een verantwoordelijke taak op zich kunnen nemen tijdens MSP programma’s.

Dirk Jan van der Linden, Ruud Mollema, Johannes van Veen, Udo Pijpker

In totaal wisten vier PBLQ-adviseurs eerder dit jaar hun MSP Advanced Practitioner certificaat te halen: Dirk Jan van der Linden, Ruud Mollema, Johannes van Veen en Udo Pijpker doorliepen met succes het MSP-examen. Met het certificaat op zak zijn zij in staat in staat complexe veranderprogramma's vorm te geven en te leiden. Het bureau profileert zich met de behaalde certificaten nog verder als specialist op het gebied van programmamanagement, training, audits en Quality Assurance voor de publieke sector.

Nieuws

Meer nieuws over