Capitalmind begeleidt Kiwa | R2B Inspecties transactie

13 augustus 2015 Consultancy.nl

Certificeringsorganisatie Kiwa en inspectie-instelling R2B Inspecties zijn een partnership aangegaan en voegen hun diensten op het gebied van inspectie, audit- en opleidingen binnen het brand- en inbraakbeveiligingssegment samen. De transactie is tot stand gekomen met ondersteuning van diverse M&A specialisten: corporate finance kantoor Capitalmind en advocatenkantoren JanssenBroekhuysen Advocaten en Houthoff Buruma.

Kiwa, gevestigd in Rijswijk, is een wereldwijde certificeringsorganisatie dat binnen diverse segmenten – onder meer energie- en drinkwatervoorziening, bouw, mobiliteit, veiligheid, zorg, en food – uiteenlopende diensten levert op het snijvlak van inspectie, keuring, technologie, training en data services. Bovendien is Kiwa actief in de markt voor brandveiligheid en brandbeveiliging. Bij Kiwa werken meer dan 1.600 werknemers verspreid over 50 vestigingen in Europa. Ook overzees heeft Kiwa vestigingen in onder meer China, Zuid-Korea, Taiwan, India en Turkije en in negen landen in Latijns-Amerika.

R2B Inspecties is een dienstverlener uit Zaltbommel op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging. Hun dienstverlening bestaat uit het uitvoeren van inspecties en het geven van opleidingen. Klanten kunnen de inspectie-instelling inschakelen voor een compleet traject van certificering van beveiligingsinstallaties. R2B is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.

Kiwa | R2B Inspecties transactie

Kiwa en R2B Inspecties besloten onlangs om hun krachten te bundelen door het samenvoegen van inspectie-, audit- en opleidingsactiviteiten binnen de brand- en inbraakbeveiligingssector. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf met zo’n 150 medewerkers dat een breed portfolio aan diensten biedt voor brandveiligheid en –beveiliging. Kiwa breidt door de samenwerking zijn dienstenportfolio uit en R2B krijgt door de deal toegang tot het brede Europese netwerk van Kiwa.

Volgens Anton van Ballegooijen, directeur van R2B Inspecties vormt “de kennis en ervaring van R2B een uitstekende aanvulling op het bestaande portfolio van Kiwa binnen deze markt”. Hij vult aan: “Door samen te gaan met Kiwa kunnen we onze klanten, in een wereld waarin overheidseisen steeds verder worden aangescherpt en de behoefte aan kennis en ondersteuning hand over hand toeneemt – nog beter ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat ons samengaan met Kiwa ons allen vérder brengt als het gaat om inspecties, audits en opleidingen op het terrein van brand- en inbraakbeveiliging – en mogelijk nog veel andere markten.”

In navolging van de deal zal R2B zijn huidige (inspectie)werkzaamheden voortzetten vanuit hun kantoor in Zaltbommel.

Jan Willem Jonkman, Marleen Vermeer en Anne Jansen

Dealmakers
De transactie tussen Kiwa en R2B werd mede ondersteund door M&A specialisten van drie bureaus. Kiwa werd ondersteund door een in-house M&A team, onder leiding van Paul Hesselink. R2B Inspecties kreeg juridisch advies van advocatenkantoren Houthoff Buruma (dealteam: Michiel Wesseling, Erik Verweij en Richard Witvliet) en JanssenBroekhuysen Advocaten (dealteam: Marielle Broekhuysen, Jurriën Duijker).

R2B ontving M&A Advisory ondersteuning van corporate finance kantoor Capitalmind* (dealteam: Jan Willem Jonkman, Marleen Vermeer, Anne Jansen). Capitalmind richt zich vooral op het mid-market segment, met deals tot €200 miljoen, en is lid van Mergers Alliance, een internationaal netwerk van corporate finance kantoren. Bij CapitalMind werken circa 30 corporate finance professionals.

* Voortgekomen uit de eerdere fusie tussen BlueMind en Capital Partner.

Nieuws

Meer nieuws over