Atos benoemd tot Top 10 Outsourcing Service Provider

11 augustus 2015 Consultancy.nl

Atos is uitgeroepen tot een Top 10 Outsourcing Service Provider door Information Services Group (ISG). Atos wordt door de onderzoekers erkend als een van de belangrijkste dienstverleners binnen de VS en EMEA regio, op basis van de grootte van hun outsourcing activiteiten en de breedte en diepte van hun service portfolio.

Jaarlijks brengt analistenbureau Information Services Group (ISG) de belangrijkste outsourcing aanbieders ter wereld in kaart. Het onderzoek is gebaseerd op data van de behaalde contractwaarde van  aanbieders, aangevuld door informatie als de wereldwijde footprint en het spectrum van outsourcing gerelateerde diensten.

Atos - Top 10 Outsourcing Service Provider

In hun meest recente marktonderzoek van het outsourcinglandschap, heeft ISG Atos benoemd tot een ‘Top 10 Outsourcing Provider’. Met meer dan 93.000 werknemers verspreid over kantoren in 72 landen behoort Atos een van de grootste ICT dienstverleners ter wereld, en met de erkenning door ISG mag het zich ook tot de elite scharen binnen het outsourcing landschap. Voor het van oorsprong Franse bedrijf – Atos staat genoteerd aan de beurs van Parijs –  vormt Outsourcing & Managed Operations een van zijn vijf business units, naast Consulting & Systeemintegratie, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en Transactiediensten. De zakelijk dienstverlener levert outsourcingdiensten aan klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder defensie, gezondheidszorg, productie, media en nutsvoorzieningen, publieke sector, retail, telecom en transport.

Volgens de onderzoekers heeft Atos de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in het uitbouwen van zijn wereldwijde outsourcing business. De recente acquisities van Bull in Frankrijk en Xerox ITO in de VS hebben gezorgd voor een grotere schaal in de markt – door de twee deals groeide het personeelsbestand van Atos met 19.000 werknemers (respectievelijk 9.200 en 9.800) – en een grotere wereldwijde fysieke aanwezigheid. “Atos heeft haar geografische aanwezigheid versterkt en heeft nu de kritische massa, de digitale expertise en het ecosysteem van partnerships om klanten tijdens hun digitale transformatie te ondersteunen,” aldus Michel-Alain Proch, Senior EVP en CEO North American Operations bij Atos.

De outsourcing business van Atos heeft ook baat gehad bij de focus van het bedrijf op digitalisering, waartoe ook een sterke organische groei op belangrijke gebieden als cloud en cybersecurity behoren. Door de combinatie van front-end expertise en back-end (geoutsourcede) operaties, kan Atos zich waar ook ter wereld een “betrouwbare partner voor klanten tijdens hun digitale reis” noemen, aldus de onderzoekers.

Atos - Digital

“De ISG Outsourcing Index is al meer dan een decennium een belangrijke bron van marktinformatie over outsourcing transactiestructuren en -voorwaarden, de geografische aanwezigheid en prestaties van dienstverleners. Atos heeft zichzelf opnieuw neergezet als een leidende speler in de internationale markt voor digitale services, gebaseerd op haar zakelijke volume in verhouding tot andere dienstverleners,” zegt Paul Reynolds, Chief Research Officer van ISG.

Nederland
Ook in Nederland geniet Atos een goede reputatie als het gaat om outsourcing dienstverlening. Eerder dit jaar werd het bureau door Quint Wellington Redwood en Whitelane Research benoemd tot een van de 25 beste IT outsourcing dienstverleners van ons land. Daarnaast behoort Atos volgens Nederlandse managers tot de top-30 beste digitale consultancybureaus van Nederland.

Nieuws

Meer nieuws over