Atos koopt IT branchgenoot Bull voor 620 miljoen

28 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft IT-services organisatie Bull gekocht voor een bedrag van ongeveer €620 miljoen. Als gevolg van de deal versterkt Atos zijn positie binnen het Europese IT-consulting landschap, met name op het gebied van Cloud, Big Data, en Cybersecurity. 

Bull heeft de afgelopen jaren een sterk trackrecord opgebouwd binnen de IT-markt. De organisaties heeft 9.200 werknemers en een omzet van net onder de €1,3 miljard, waarvan de helft wordt verdiend binnen de Franse thuismarkt. Bull werkt voor grote multinationals als Carrefour, Électricité de France, Total en publieke instellingen. Hoewel hun service portfolio het gehele IT-landschap omspant, specialiseert de organisatie zich in Big Data- en Cybersecurity kwesties. 

Voor Atos is de belangrijkste reden voor de overname meer schaalgrootte binnen deze twee expertisegebieden. Big Data is een van de snelstgroeiende segmenten binnen de IT-markt met een groeiratio van ongeveer +40% per jaar en zal naar verwachting de €12 miljard bereiken tegen 2015. 

ATOS BUYS BULL

Met de toevoeging van Bull aan zijn organisatie, verwacht Atos een dedicated Big Data & Cybersecurity unit met een omzet van meer dan €500 miljoen, wat hen volgens de organisatie de wereldwijde marktleider maakt op dit gebied. De teams van Bull, op het gebied van geavanceerde technologieën zoals hoge computerrekenkracht, data analytics management en cybersecurity, genieten een hoog aanzien en vormen een ideale aanvulling op Atos’ grootschalige operaties. De transactie zal grote voordelen bieden voor Bull- en Atos’ klanten, werknemers en aandeelhouders” zegt Thierry Breton, CEO van Atos. 

Synergie
Bovendien verwacht Atos synergieën te kunnen realiseren door het bundelen van diensten en back-office activiteiten. Na voltooiing van het integratieplan (24 maanden) verwacht de organisatie jaarlijks zo’n €80 miljoen aan kost-synergieën, waarvan het grootste gedeelte (€50 miljoen) het gevolg zal zijn van efficiëntie in inkoop en vastgoed. 

Atos heeft momenteel 76.300 werknemers wereldwijd en een omzet van €8,6 miljard.