30 beste digitale consultancybureaus van Nederland

06 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

IBM, Accenture en Capgemini mogen zich het komende jaar de beste digitale consultancybureaus van ons land noemen. Dit blijkt uit de ranking ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’ van zakenblad Management Team. De lijst is gebaseerd op de ervaringen van meer dan 400 managers die het afgelopen jaar betrokken waren bij het inhuren of inkopen van digitale dienstverlening.

Sinds 2001 doet Management Team elk jaar onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van digitale services op de Nederlandse markt*. Het onderzoek bestond dit jaar uit twee stappen. Eerst werden respondenten gevraagd in welk van de 14 gebieden ze (mede-)beslissend zijn, en waar ze bevestigend antwoorden, kregen ze de lijsten** voorgelegd met de vraag welke dienstverleners ze zouden aanbevelen aan hun mede-managers. Daarnaast waren er 3 open vakken voor bedrijven die ze missen op de lijsten. Respondenten konden bovendien aangeven of een bedrijf voor hen op nummer 1 moest komen, of in hun top-3.

Beste Digital Consultancy Bedrijven

Digital Consultancy
In de categorie Digital Consultancy wordt gevraagd naar het oordeel van de manager over bedrijven met activiteiten rond ICT-consultancy, zoals behoefteanalyse, architectuur, implementatie, de selectie van partners en budgettering. IBM staat bovenaan, gevolgd door Accenture en Capgemini. Ten opzichte van de 2014-editie van de beste digital consultancybureaus is de top drie ongewijzigd. Op 4 staat Philips en op de gedeeld vijfde plaats staan drie partijen: Deloitte, HP en Imtech ICT. 

De top 10 wordt afgesloten door KPN, accountants- en advieskantoor KPMG en Cisco. Atos, de nummer 4 van afgelopen jaar, staat op 11, gevolgd door Oracle en op de gedeelde 13de plek staan CGI, Siemens en Ordina. Andere bureaus die behoren tot de meest aanbevolen digitale consultancybureaus zijn onder meer Centric, Conclusion, Tata Consultancy Services, Quint Wellington Redwood en Simac ICT.

* In 2014 werd de ranking omgedoopt van ‘De beste ICT-bedrijven’ naar ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’. 

** De shortlist van de dienstverleners is door Management Team opgesteld. De veertien categorieën zijn Security, Hardware en kantoortechnologie, Detachering en outsourcing, Digitale consultancy, Beheer en onderhoud, Opleiding en training, Internetbureaus, Digitale marketing en e-commerce, Financiële software, CRM-software, HR-software, Storage, Mobiel en Netwerk.