Capgemini, Accenture & IBM top digitale dienstverleners

30 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Capgemini, Accenture en IBM mogen zich het komende jaar de beste digitale consultancybureaus van Nederland noemen. Dit blijkt uit de ranking ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’ van zakenblad Management Team. De lijst is gebaseerd op de ervaringen van meer dan 600 managers die het afgelopen jaar betrokken waren bij het inhuren of inkopen van digitale dienstverlening.

Elk jaar doet Management Team onderzoek naar de reputatie van ICT dienstverleners. Nieuw dit jaar is de gerebrande naam van de ranking – omgedoopt van ‘De beste ICT-bedrijven’ naar ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’ – en de afname in het aantal onderzoekscategorieën (van 12 naar 10). Het onderzoek bestond uit twee stappen. Eerst werden respondenten gevraagd welke dienstverleners ze aan collega-managers zouden aanbevelen, vervolgens is aan de hand van twee open vragen het imago van digitale dienstverleners in kaart gebracht*.

Digital 100
In de categorie Consultancy staat Capgemini net als vorig jaar bovenaan. De top drie wordt gecompleteerd door Accenture, de #7 van vorig jaar, en IBM, de #2 van 2013 (destijds gedeeld met HP en KPMG). Een overzicht van de 13 adviesbedrijven opgenomen in de 2014 editie van de ranking:

Beste Digitale Diensterleners

Over de hele linie behoren Capgemini en KPN tot de best gewaardeerde digitale dienstverleners van Nederland. Capgemini wordt in 3 categorieën (Consultancy, Detachering & outsourcing en Opleiding & Training). als vaakst aanbevolen, KPN volgt met twee noteringen. De winnaars per categorie:

Digital 100 Winnaars

Zie de pagina 'Consultancy Rankings' voor een overzicht van alle rankings van adviesbureaus.

* Het betreft de vragen ‘Als u één ICT-dienstverlener zou moeten noemen waar u graag zaken mee doet, welke zou dat zijn?’ en ‘Als er één ICT-dienstverlener is waar u eventueel zelf zou willen werken, welke zou dat zijn?’ Men kon bij elke vraag één dienstverlener noemen.