Adviseurs RadarAdvies starten Jong Sociaal Domein

31 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Young professionals van adviesbureau RadarAdvies zijn Jong Sociaal Domein gestart, een netwerk dat young professionals binnen het sociaal domein met elkaar verenigt. Volgens RadarAdvies is in het nieuwe netwerk, dat per 1 oktober officieel zal worden gelanceerd, open voor iedereen die zich met vraagstukken in het dynamische sociaal domein bezighoudt.

De jeugd heeft de toekomst. Het klinkt weliswaar cliché, maar de jeugd van nu bepaalt nu eenmaal het Nederland van later. Het is dan ook niet vreemd dat jongeren en young professionals zich met leeftijdsgenoten verenigen om hun gezamenlijke stem te laten horen of met het oog op de toekomst van elkaar te leren. Veel mensen kennen de jongerenbewegingen binnen de politiek, zoals bijvoorbeeld de Jonge Socialisten (jongerenpartij van de PvdA), of de Jonge Democraten (D66). Maar ook binnen het bedrijfsleven worden steeds vaker jongafdelingen opgezet. In de bouwsector heb je bijvoorbeeld Jong Bouwend Nederland (de jongerenafdeling van Bouwend Nederland), een netwerk van young professionals in de bouw dat kennisuitwisseling onder zijn leden stimuleert.

Ook in de adviesbranche verenigen young professionals zich in aparte netwerken. De young professionals van RadarAdvies zijn bijvoorbeeld al jaren verenigd in de Ondernemerskamer. Anno 2015 constateren zij echter dat de verbinding tussen deze netwerken en de verdieping op de inhoud nog vaak ontbreekt. Vandaar dat de jonge medewerkers van het Amsterdamse adviesbureau, dat zich vooral richt op sociale vraagstukken, onlangs een nieuw netwerk zijn gestart om young professionals binnen het sociaal domein met elkaar te verenigen. Het nieuwe jongerennetwerk is getiteld Jong Sociaal Domein en zal per 1 oktober van dit jaar officieel gelanceerd worden.

RadarAdvies - Jong social domein

Jong Sociaal Domein
Jong Sociaal Domein is volgens RadarAdvies een organisatie-overstijgend netwerk dat voor het eerst young professionals uit zowel de publieke en semipublieke sector als van denktanks, adviesbureaus, universiteiten en onderzoekscentra met elkaar verbindt. “Iedereen die zich met vraagstukken in het dynamische sociaal domein bezighoudt, is van harte welkom. Samen vormen zij ten slotte de toekomst van het sociaal domein”, legt Liang de Beer, communicatieadviseur bij RadarAdvies uit. Floor Kroft, junior adviseur bij het bureau vult aan: “Het doel van het netwerk is om kennis, ambities en visies op de ontwikkelingen binnen het sociaal domein met elkaar te delen. Door elkaar op een informele manier te ontmoeten, maken we netwerken bovendien een stuk leuker! Netwerken is immers belangrijker dan ooit.”                            

Het nieuwe netwerk zal officieel gelanceerd worden met een borrel op 1 oktober. Young professionals werkzaam binnen het sociaal domein kunnen zich voor het evenement aanmelden, onder vermelding van ‘Aanmelding netwerkborrel 1 oktober’ en hun leeftijd, functie en de organisatie waar zij werkzaam zijn.