Nederlander Ted Verkade CEO Baker Tilly International

15 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlander Ted Verkade is door de board of directors van Baker Tilly International gekozen als de nieuwe CEO van het netwerk. Hij volgt in juni 2016 Geoff Barnes op en is daarmee na Martin van Roekel van BDO de tweede Nederlander die wereldwijd aan het hoofd staat van een top 10 accountants- en adviesnetwerk.

Ted Verkade werkt al meer dan 30 jaar voor Baker Tilly Berk. In 1996 werd hij benoemd tot partner en tussen 2004 en 2011 fungeerde hij als voorzitter van de EMEA Regional Advisory Council van Baker Tilly International, het regionale bestuursorgaan verantwoordelijk voor de Europe, Middle East and Africa (EMEA) regio. Tussen 2011 en 2013 richtte hij zich weer op de Nederlandse organisatie en klantwerkzaamheden, om begin 2013 weer terug te keren als Regional Chairman EMEA. “Tijdens mijn eerste termijn als voorzitter lag de focus op het opbouwen van het netwerk in de regio om te zorgen dat we de belangrijkste markten goed kunnen bedienen. Nu staat centraal het realiseren van groei van de internationale business, het stimuleren van de ontwikkeling van de dienstverlening van de member firms in de regio”, zei Verkade destijds kort na zijn aanstelling.

Ted Verkade en Geoff Barnes

Onder zijn leiding is Baker Tilly International fors gegroeid in EMEA, van een omzet van $651 miljoen in 2004 naar $1,2 miljard afgelopen jaar, gerealiseerd in 80 landen (+31 landen t.o.v. 2004). Als beloning voor zijn prestaties krijgt Verkade nu van de partners van Baker Tilly de ultieme beloning – per juni 2016 is hij benoemd tot de nieuwe CEO van het internationale netwerk. Hij volgt Geoff Barnes op, die meer dan 16 jaar aan het roer stond van het top-10 accountants- en adviesnetwerk ter wereld (in omzet). In de afgelopen 10 jaar wist Barnes de omzet van het bureau te tillen van $1,8 miljard naar $3,6 miljard.

In de komende periode zal Ted Verkade vanuit zijn huidige rol als international project director zijn werkzaamheden op het hoofdkantoor van Baker Tilly International uitbreiden. Tevens blijft hij tot juni 2016 actief als Regional Chairman EMEA. “Wij zijn zeer verheugd om onze eigen bestuursvoorzitter volgend jaar te verwelkomen als de nieuwe CEO van Baker Tilly International. Zijn focus op het verder vergroten van de internationale groei en zijn strategisch inzicht spelen een cruciale rol in het verder brengen van het wereldwijde netwerk”, aldus Ronald Hoeksel, bestuurslid bij Baker Tilly Berk.

Omzetontwikkeling Baker Tilly International

Verkade laat in een reactie weten “vereerd en zeer gemotiveerd” te zijn met zijn nieuwe uitdaging. “De komende tijd ga ik samen met Geoff aan de slag met een transitieprogramma. Ik kijk uit naar de samenwerking met het hoofdkantoor in Londen én onze member firms om het succes van het netwerk voort te zetten.” Barnes, die wel lid blijft van de board of directors, zegt “verheugd” te zijn met de benoeming van zijn Nederlandse collega.

Johan Aurik
Verkade is niet de enige Nederlander aan het hoofd van een internationaal adviesbureau. Sinds september 2012 staat bijvoorbeeld Johan Aurik aan de top van A.T. Kearney, een wereldwijd management consultancybureau met meer dan 3.200 adviseurs in meer dan 50 landen, en geeft Martin van Roekel leiding aan BDO International.