Johan Aurik Global Managing Partner van A.T. Kearney

27 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Johan Aurik (53) is door de partners van strategy consulting kantoor A.T. Kearney verkozen tot Global Managing Partner en voorzitter van de Raad van Bestuur. De Nederlander begint op 1 januari 2013 aan de driejarige termijn. Aurik volgt Paul Laudicina, de huidige Global Managing Partner op.
 
Johan Aurik trad in 1989 in dienst bij A.T. Kearney waar hij in 1997 benoemd werd tot Partner. Sinds 2009 leidt hij de organisatie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Naast zijn functie als lid van de Raad van Bestuur heeft hij de Europese consumer industries en retail practice aangestuurd en was hij unit leader van A.T. Kearney Benelux.
 
"Johan is een van de architecten van het nieuwe A.T. Kearney en een toegewijde en bekwaam lid van ons wereldwijde management team", aldus Paul Laudicina, Global Managing Partner en voorzitter van de Raad van Bestuur. "Hij is bij uitstek geschikt om de organisatie verder te ontwikkelen volgens de 86-jarige erfenis van A.T. Kearney."

Johan Aurik Global Managing Partner van A.T. Kearney"Ik ben zeer vereerd dat mijn collega-partners mij hebben verkozen tot Global Managing Partner. Ik kijk er naar uit om samen met 3.000 collega's over de gehele wereld te zorgen voor de resultaten die klanten van A.T. Kearney verwachten", aldus Johan Aurik.

Tweede Managing Partner sinds de verzelfstandiging

Aurik is de achtste partner die het adviesbureau gaat leiden en de tweede gekozen Managing Partner sinds de partners A.T. Kearney hebben teruggekocht van EDS. Sindsdien heeft het bedrijf een significante verjonging en groei doorgemaakt. De opbrengst steeg met 33%, de organisatie telt tegenwoordig kantoren in 39 landen en het personeelsbestand groeide naar 3.000. Sinds 2007 behoort A.T. Kearney bovendien constant tot de ‘Best Firms to Work For’ van Consulting Magazine.