A.T. Kearney partners kopen adviesfirma terug van EDS

24 januari 2006 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

EDS heeft zijn management consulting tak A.T. Kearney terug verkocht aan het management. Circa 170 partners uit 26 landen maken deel uit van de Management Buy-Out (MBO). Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt - EDS kocht A.T. Kearney in 1995 voor circa $600 miljoen. Eind 2005 probeerde EDS het adviesbureau te verkopen aan Monitor Group, nadat de overnamegesprekken zijn stopgezet begin 2006 besloten de parters om de MBO zelf te financieren.

AT Kearney - Founder

EDS besloot om A.T. Kearney af te storen voor twee redenen. Ten eerste, de strategy consulting tak behoorde niet tot de core business van het Texaanse IT-concern. Nu het zich de laatste jaren concentreert op uitbesteding en business process outsourcing (BPO) heeft het al verschillende niet-kernactiviteiten afgestoten. Daarnaast is het adviesbureau in de rode cijfers terechtgekomen: vorig jaar noteerde het $10 miljoen verlies op een omzet van $806 miljoen. A.T. Kearney droeg gemiddeld voor 5% bij aan de totale omzet van EDS.

De MBO omhelst niet 100% van A.T. Kearney. Het 'headhunters'-onderdeel van A.T. Kearney is afzonderlijk verkocht door EDS aan een investeringsgroep. Ook de Maintenance, Repair and Operations Management business (MR&O) blijft in handen van EDS.