SeederDeBoer zoekt ambitieuze Young Professionals

02 juni 2015 Consultancy.nl

Organisatieadviesbureau SeederDeBoer is op zoek naar nieuwe ambitieuze Young Professionals. In een traineeshipprogramma van drie jaar, doorlopen jonge talenten een traject van werken en training, waarin ze worden opgeleid tot organisatieadviseur. Tot 5 juli kunnen geïnteresseerde kandidaten zich aanmelden voor het programma, dat in september 2015 met een nieuwe lichting van start zal gaan.

SeederDeBoer lanceerde eind 2010 een traineeshipprogramma voor Young Professionals. De trainees komen gedurende drie jaar in verschillende projecten en uiteenlopende organisaties terecht, waar ze diverse rollen vervullen, zoals project- en/of managementondersteuning, business control, of het analyseren en beschrijven van bedrijfsprocessen. Het programma is bedoeld voor afgestudeerde Masterstudenten in bijvoorbeeld de richting (technische) bedrijfskunde, (bedrijfs-) economie of een soortgelijke studie. De Young Professional draagt bij aan het resultaat van de klanten van SeederDeBoer, maar ook zijn/haar eigen ontwikkeling. Afhankelijk van de opdracht werken de trainees zelfstandig of in teamverband. Gedurende het traineeship worden zij uitgebreid begeleid en opgeleid.

Groeidoelstelling
Het Young Professional programma is sinds de start een groot succes gebleken. In de afgelopen jaren startten meer dan 25 Young Professionals bij SeederDeBoer. Het organisatieadviesbureau uit Hilversum voert onder meer opdrachten uit bij grotere organisaties in de financiële-, zorg-, publieke- en woning corporatie-markt. SeederDeBoer is op dit moment met zo’n 50 mensen actief in de markt en heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren.

SeederDeBoer op zoek naar ambitieuze Young Professionals

Vanuit die ambitie heeft SeederDeBoer onlangs aangekondigd weer op zoek te zijn naar nieuwe traineeshipkandidaten voor de aankomende lichting, die in september zullen starten. “Vanwege onze groeiambities zijn we op zoek naar spraakmakende Young Professionals. Mensen met een eigen geluid, een inhoudelijke basis en passie voor het vak”, aldus SeedeDeBoer. De ideale kandidaat is volgens het bureau bovendien ambitieus, ondernemend, creatief en resultaatgericht. Ook sociale vaardigheden, sensitiviteit en overtuigingskracht vormen belangrijke eigenschappen in een kandidaat die bovendien affiniteit met het adviesvak moeten kunnen aantonen.

Ook Young Professional worden bij SeederDeBoer? Solliciteren kan hier tot uiterlijk 5 juli 2015.

Nieuws

Meer nieuws over