Quint wederom in Worlds Best Outsourcing Advisor

16 april 2015 Consultancy.nl

De IAOP heeft onlangs de 2015 editie van zijn World’s Best Outsourcing Advisors’ ranking uitgebracht. Hoewel er dit jaar formeel geen winnaar is aangekondigd – de top 20 is verruild voor een inclusieve aanpak – komt Quint Wellington Redwood toch naar voren als een van de leiders. Quint kreeg namelijk in twee van de drie categorieën – ‘Delivery Excellence’ en ‘Programs for Innovation’ – de ‘Full Star - highest rated’ score toegekend. Hiermee laat het bureau alle grote internationale spelers achter zich.

IAOP - World’s Best Outsourcing Advisors
Jaarlijks stelt de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) een ranglijst samen van ’s werelds beste outsourcingadviseurs. De organisatie neemt de resultaten van outsourcingbureaus onder de loep en op basis van hun bevindingen wordt een ranking uitgebracht met de top 20 beste outsourcing adviesbureaus, getiteld ‘World’s Best Outsourcing Advisors’. Alle adviesbureaus werden beoordeeld op acht verschillende criteria, onderverdeeld in drie categorieën: ‘Size and Growth’, ‘Delivery Excellence’ en ‘Programs for Innovation’*. Nieuw dit jaar is het geven van extra waardering op de elementen ‘Delivery Excellence’ (waarde creatie voor klanten en de ontvangen erkenning binnen de bedrijfstak en relevante professionele certificaten op organisatie- en individueel niveau) en Programs for Innovation (innovatieprogramma’s die nieuwe vormen van waarde creëren voor de klant en de markt).

Worlds Best Outsourcing Advisors 

Quint Wellington Redwood
Een analyse van de bedrijfsspecifieke resultaten laat zien dat Quint  – die in de editie van 2014 op #1 stond – dit jaar opnieuw tot een van de best presterende bedrijven behoort. Quint scoorde bijvoorbeeld 19% hoger dan het marktgemiddelde op het kenmerk ‘Customer References’, 36% hoger op ‘Company Recognition’ en 74% hoger op 'Company Certification' – alle drie kenmerken die deel uitmaken van de ‘Delivery Excellence’ categorie. Voor het ‘Innovation Programs & Results’ criterium, onderdeel van de ‘Programs for Innovation’ categorie, scoorde Quint zelfs 122% hoger dan het marktgemiddelde.

Voor die goede resultaten kreeg Quint de ‘Full Star - Highest Rated’ score toegekend binnen de twee categorieën. “Alleen door ons te richten op succes bij, voor en mét onze klanten blijven wij de juiste impact maken. Onze nummer 1 positie op ‘delivery excellence’ en ‘programs for innovations’ is een bevestiging hiervan”, zegt Alex van den Bergh, Sourcing Advisory Lead bij Quint.

Quint Wellington Redwood - Services

Erkenning 
“Het is een sterke prestatie om voor het tweede jaar in rij als beste gewaardeerd te worden” stelt Michael Corbett, IAOP Chairman. “IAOP feliciteert Quint Wellington Redwood met het jury rapport en de erkenning voor hun excellente en het constante niveau van dienstverlening”. Van den Bergh geeft verder aan “trots” te zijn dat een relatief kleine niche speler – Quint is van origine een Nederlands bedrijf en qua omvang substantieel kleiner dan bijvoorbeeld Alsbridge, EY, KPMG of Strategy& –  als beste uit de bus komt in een “league of extraordinairy companies”. Van den Bergh: “Hoewel we al meer dan 15 jaar internationaal actief zijn, zijn we van origine een Nederlands bedrijf. Deze ranking herbevestigd dat wij ook als internationale speler erkend worden. Het sterkt ons om onze ‘dare to challenge’ mentaliteit te blijven uitdragen; ook buiten Nederland.”

Voor meer details en de complete top 20 zie de complete 'World’s Best Outsourcing Advisors’ ranking.

* De Corporate Social Responsibility (CSR - MVO in het Nederlands) categorie is alleen van toepassing binnen de ‘Global Outsourcing 100’.

Nieuws

Meer nieuws over