IAOP: De beste outsourcing bedrijven ter wereld

02 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De IAOP heeft zijn 2015 ranking: ‘World’s Best Outsourcing Advisors’ uitgebracht. De prestigieuze ranking bevat 20 consultancybureaus die volgens het onafhankelijke panel behoren tot de wereldwijde elite op het gebied van outsourcing consultancy.

Ieder jaar doet de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) onderzoek naar de resultaten van consultancybureaus die outsourcing advisory- en outsourcing support diensten leveren. Op basis van het onderzoek, brengt de IAOP een ranking uit van beste outsourcing consultancybureaus ('World’s Best Outsourcing Advisors’) en beste outsourcing dienstverleners (‘Global Outsourcing 100’).

Worlds Best Outsourcing Advisors

Voor de editie van 2015 van ‘World’s Best Outsourcing Advisors’ werden dienstverleners beoordeeld op drie belangrijke factoren: grootte en groei, de kwaliteit van dienstverlening en -levering, en de mate van innovatie en gerealiseerde mvo-inspanningen. Voordat bureaus in aanmerking kwamen voor deelname aan de competitie moesten ze aan strikte criteria voldoen, waarbij hun scores werden bepaald door een onafhankelijk panel. “Het is niet eenvoudig om in de lijst van ‘werelds beste outsourcing providers te komen”, zegt Michael Corbette, voorzitter van de IAOP.

Beste outsourcing consultancybureaus 2015
Tijdens een recent evenement dat werd georganiseerd in Phoenix, Arizona, maakte de IAOP de 21 adviesbureaus bekend – management consultancybureaus en advocatenkantoren – die in hun ogen tot de elite van het outsourcing advisory segment behoren. De lijst bevat enkele grote en gerenommeerde organisaties, zoals Deloitte, EY, KPMG en Strategy&, maar ook kleinere niche spelers als Zinnov Management Consulting, en outsourcingspecialisten als Alsbridge, Avasant en Quint Wellington Redwood*. Ook het in de UK gevestigde Elixirr – dat onlangs werd gerebrand van Elix-IRR – staat voor het vierde achtereenvolgende jaar in de lijst. Een overzicht van de erkende consultancybureaus:

Top 20 Outsourcing Bedrijven

* Het in Nederland gevestigde Quint Wellington Redwood werd in 2014 door de IAOP benoemd tot het beste outsourcing consultancybureau. Dit jaar besloot de organisatie om de erkende bedrijven te rangschikken in een ranglijst op alfabetische volgorde.