WEF benoemt 10 adviseurs tot Young Global Leader

23 maart 2015 Consultancy.nl

Het World Economic Forum (WEF) heeft de 2015-klas van Young Global Leaders (YGLs) bekend gemaakt. De groep van dit jaar bestaat volgens het WEF uit de meest voortreffelijke volgende-generatie leiders ter wereld, en bevat meer dan 180 getalenteerde professionals, waaronder 10 consultants.

Het Forum of Young Global Leaders is een netwerk van talentvolle individuen dat zich ten doel heeft gesteld belangrijke mondiale problemen aan te pakken ten behoeve van een betere toekomst. Het Forum werkt nauw samen met het World Economic Forum, en realiseert zijn missie door onder meer het verrichten van onderzoek en het faciliteren van “diepgaande interactie” tussen kopstukken en andere stakeholders in de wereldwijde samenleving. Ieder jaar verwelkomt het Forum uit duizenden aanmeldingen tussen de 150 en 200 nieuwe leiders onder de 40 jaar – afkomstig uit het zakenleven, de overheid, de academische wereld en de media. Nominaties worden beoordeeld door een selectiecomité bestaande uit leiders van de mondiale media onder voorzitterschap van koningin Rania van Jordanië.

De YGL-klas van 2015 kent 66 nationaliteiten en een gelijke vertegenwoordiging van de publieke en private sector. Van de 187 YGLs is de helft vrouw en is de grootste groep afkomstig uit Noord-Amerika.

Young Global Leaders - The class of 2015

10 consultants
Onder de nieuwe leden zitten ook tien professionals die actief zijn in de adviesbranche. Drie van de nieuwe YGLs werken bij de drie gerenommeerde Amerikaanse strategy consulting bureaus: Bengi Korkmaz werkt voor McKinsey & Company in Turkije, Ian Walsh is Managing Director in het Verenigd Koninkrijk voor The Boston Consulting Group (hij leidt daarnaast ook BCG’s wereldwijde Retail Banking praktijk) en Prashant Sarin is het hoofd van de Indiase Organisation Practice van Bain & Company. Andere YGLs zijn Lauren Kelley Koopman, een PwC Director gespecialiseerd in duurzaamheidsadvies, en BCG-alumnus Matthew Tilleard, momenteel Managing Partner van CrossBoundary, een bureau dat advies geeft over economische ontwikkeling in opkomende markten en conflictgebieden.

Bengi Korkmaz, Ian-Walsh, Prashant-Sarin, Lauren Koopman and Matthew Tilleard

De in Griekenland gevestigde Danae Bezantakou dient als Managing Director van Navigator Shipping Consultants, een adviesbureau met een focus op de maritieme industrie. Maria Antonia Odelia Arroyo is de oprichter van Hybridigm Consulting, een biotechnologie-consultancybureau op de Filipijnen dat zich richt op het dichten van het gat tussen biotechnologie-innovators en venture capitalists / non-profit organisaties. Edwin Macharia is partner bij Dalberg, een social impact adviesbureau met 14 kantoren wereldwijd en Abdelmalek Alaoui is CEO van het Marokkaanse Global Intelligence Partners. Tot slot is Pablo Jenkins geselecteerd als YGL, de oprichter van Ideas en Accion, een groep adviseurs in Costa Rica die sociale innovatie faciliteren.

Maria Odelia Arroyo, Danae Bezantakou, Pablo Jenkins, Abdelmalek Alaoui and Edwin Macharia

“Deze individuen behoren tot ‘s werelds meest voortreffelijke leiders van de volgende generatie. Gedurfd, moedig, actie-gericht en ondernemend zetten deze individuen zowel hun tijd als talent in om de wereld te verbeteren”, aldus het WEF.

Nieuws