Marjon Wind versterkt team van Double Effect

13 maart 2015 Consultancy.nl

Double Effect, een consultancybureau gespecialiseerd in financial services, heeft de gelederen onlangs versterkt met Marjon Wind. Zij is sinds vorig jaar weer terug in Nederland na 14 jaar gewerkt te hebben in Hong Kong, Shanghai en Londen. Bij Double Effect zal zij zich richten op integratie projecten met een internationaal karakter, tevens zal zij haar internationale ervaring in zowel de bankensector als in de consultancysector gebruiken om het adviesbureau wereldwijd verder op de kaart te zetten.

Na haar studie economie aan de Universiteit van Maastricht, startte Wind haar carrière bij Rabobank International in 1996 waar zij begon bij Telecom Finance. In 2000 verhuisde zij naar Hong Kong en zette daar de afdeling Telecom Finance Azië op. In 2004 werd zij overgeplaatst naar Shanghai om als Deputy General Manager de eerste branch voor Rabobank in China op te zetten. Van 2007 - 2009 werkte Wind als executive director voor de Investment Bank van Rabobank in London en was verantwoordelijk voor het uitrollen van een nieuwe strategie voor de Corporate Sales afdeling.

Marjon Wind, Double Effect

Na 13 jaar bankieren koos Wind voor de adviesbranche. In eerste instantie richtte zij zich hier met name op de menselijke kant tijdens veranderprocessen bij financiële instellingen. Door Leadership Development programmes, Executive coaching en het ontwikkelen van workshops hielp zij de performance van teams en individuen te verbeteren bij bedrijven als Santander, Coutts, ESRI en Elavon. In 2013 was zij werkzaam bij Credit Suisse in Londen en als project manager verantwoordelijk voor een compliance project gedreven door veranderingen in de steeds complexere regelgeving voor banken.

Eind januari heeft Wind zich verboden aan Double Effect. Bij het adviesbureau hoopt Wind haar internationale ervaring in te kunnen zetten bij veelzijdige projecten en veranderprocessen bij internationale klanten en tevens Double Effect te helpen om haar internationale ambitie te realiseren. Double Effect heeft naast zijn Amsterdamse vestiging kantoren in Singapore, Frankfurt en sinds kort ook in de Verenigde Staten. “Marjon brengt een ruime ervaring in banking en verandermanagement mee, ook internationaal. Hiermee verbreedt zij de positie van Double Effect als sparring partner voor het senior management van onze klanten. We zijn dan ook erg blij met de komst van Marjon”, aldus Double Effect over zijn nieuwe aanwinst.

Nieuws

Meer nieuws over