Persoonlijke groei staat centraal bij First Consulting

06 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ons succes begint en eindigt met onze mensen, stelt First Consulting. De lean ingerichte organisatie heeft slechts één staffunctionaris, maar wel een cruciale: de Talent Manager. Talent Management neemt bij First Consulting een centrale plaats in en richt zich op onder meer de persoonlijke groei, vitaliteit, medewerkerstevredenheid en carrièreontwikkeling van de consultants. 

Vasthouden aan bedrijfswaarden
In 2014 is First Consulting gegroeid naar een organisatie met 130 medewerkers. Het bedrijf is continue op zoek naar talent en wil in 2015 naar 170 medewerkers groeien. Met deze groeiambities is het voor First Consulting belangrijk om vast te houden aan belangrijke bedrijfswaarden zoals kwaliteit, cultuur en persoonlijke ontwikkeling. De HR/Talent strategie is dan ook gericht op “duurzame groei” van First Consulting. Groeien met behoud van deze waarden.  

Nieuw functiehuis & partnermodel
Het afgelopen jaar zijn op dit gebied al een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft de implementatie van een nieuw functiehuis gezorgd voor transparantie in ontwikkelmogelijkheden en carrièrepaden.

Bij het adviesbureau werken naast proces-, IT- en change consultants ook inhoudelijk specialisten. Het functiehuis geeft inzicht in de benodigde competenties op verschillende niveaus en de verschillende functiegebieden. De introductie van het partnermodel stelt het bedrijf in staat om intern talent door te laten groeien tot mede-eigenaar en talent van buiten op hoog niveau aan te trekken.  

Firstconsulting

Persoonlijke ontwikkeling
In de HR/Talent strategie voor 2015 is “duurzame groei” vertaald naar een aantal belangrijke HR thema’s, zoals vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Veruit het belangrijkste deel van persoonlijke ontwikkeling bestaat uit ‘on the job’ training. Samenwerken aan projecten met collega’s en de klant, is volgens First Consulting veruit de beste leerschool. Begeleiding en ondersteuning van de projectmanager, betrokken collega’s en een persoonlijke mentor zijn hierbij belangrijke randvoorwaarden. Daarnaast wordt veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen, geven en krijgen van trainingen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en nodig zijn om succesvol te kunnen zijn voor klanten van First Consulting.

Belang van vitaliteit
De persoonlijke vitaliteit van medewerkers is een ander belangrijk HR thema voor First Consulting. Verwachtingen van klanten zijn hooggespannen en vragen om constante prestaties op excellent niveau. Alleen met voldoende energie kan je elke dag op je top presteren. Vitaliteit voor First Consulting betekent aandacht voor gezondheid en de fysieke, mentale en emotionele veerkracht van medewerkers. Onder andere door het bieden van sportevenementen en het stimuleren van een gezonde levensstijl. 

Ben je geïnteresseerd?
Het aantrekken van talent blijft onverminderd een speerpunt op de agenda. Dus ben jij die slimme starter of ervaren consultant die First Consulting zoekt en wil jij een rol spelen in de groei van dit bedrijf? Reageer dan op één van de vacatures.

First Consulting levert advies en projectmanagement rondom drie hoofdthema’s:
Process  | Technology | Change.