Arthur D. Little | Werken bij

Werken als strategieconsultant bij ADL is zeer divers en dynamisch. Zeker in de eerste jaren van je carrière als consultant is nagenoeg elk project anders: een nieuwe industrie, nieuwe vereiste vaardigheden, andere collega’s en / of een andere fysieke locatie. Ben je net klaar met het uitpuzzelen van een groeistrategie voor een Europese technische groothandel waarbij je veel kwantitatief marktonderzoek hebt gedaan? Je volgende project kan zomaar een duurzaamheidsstudie zijn voor een Aziatisch chemiebedrijf waarbij het kwalitatief in kaart brengen van de lokale wetgeving en belangen centraal staat. En als je daarmee klaar bent, word je misschien wel onderdeel van een team dat de verkoopprijs gaat bepalen van een specerijenbedrijf dat op het punt staat verkocht te worden aan een Amerikaanse investeerder.

De vaardigheden die je opdoet door veel van dit soort verschillende projecten te doen, zijn breed inzetbaar. Je wordt in ieder project aangespoord om razendsnel in te zien waar de belangrijkste en grootste problemen zitten en vervolgens al je energie daarin te steken. Hierdoor zijn veel van onze oud-collega’s na hun carrière als consultant op mooie posities in het bedrijfsleven terechtgekomen.

Wie zoeken wij?

De achtergrond van onze consultants varieert sterk: van industriële ontwerpers en gepromoveerde natuurkundigen tot mensen met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. De gemene deler is dat onze collega’s een analytische mindset hebben en comfortabel zijn met grote hoeveelheden data, aangezien veel van onze adviezen gebaseerd zijn op kwantitatieve analyses. Daarnaast is het belangrijk om een brede interesse te hebben, zodat je bij ieder nieuw project klaar staat om je er met nieuwsgierigheid en nieuwe energie in vast te bijten!

Consultant zijn is uitdagend, daarom zoeken we kandidaten met een veelzijdig CV, inclusief goede resultaten op de middelbare school en universiteit, en ambitieuze toekomstsplannen.

Kopje koffie?

Herken jij jezelf in het hierboven geschetste profiel en ben je geïnteresseerd in een fulltime positie of een stageplek? Of heb je nog vragen over ons of het recruitmentproces? Neem dan contact op met Elisabeth van Erp, via nl.careers@adlittle.com of 020-3016500. We maken graag tijd om op een informele manier persoonlijk kennis te maken met jou. Elisabeth plant hiervoor graag een ‘koffieafspraak’ in bij ons op het kantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

Arthur D. Little | Nieuws