P2 organiseert een driedaagse Masterclass ‘Verbindend Onderhandelen in de participatiemaatschappij’ op 29-30-31 augustus 2018. Een verdiepende driedaagse training waarin je meer inzicht en grip krijgt op de situatie en mogelijkheden om te handelen tijdens lastige momenten in een onderhandelings- en besluitvormings- proces. Deze Masterclass is uitermate geschikt voor strategie- en beleids- medewerkers van (semi-) overheidsorganisaties die regelmatig bij onderhandelingsprocessen betrokken zijn. Strategisch omgevingsmanagers of projectleiders die zich bezighouden met gebiedsontwikkeling of overheidsmanagers en bestuurders die voor een opgave staan waarbij veel partijen betrokken zijn.
De participatiemaatschappij is in volle gang
Als professional wil je mee in de beweging die de participatiemaatschappij vraagt. Om ideeën en samenwerkingen te laten slagen. Je kent de basisprincipes van Verbindend Onderhandelen of Strategisch Omgevingsmanagement. Beide aanpakken zijn gebaseerd op de theorie van Mutual Gains Approach (MGA). Nu wil je inzicht en handvatten om jouw rol verder te verdiepen zodat je het verschil maakt.
Masterclass ‘Verbindend Onderhandelen in de participatiemaatschappij’
In de Masterclass bekijken we het vakgebied van Verbindend Onderhandelen van binnen én van buiten. Van binnen door aandacht te besteden aan het voeren van een goede dialoog. En we gaan nog een laagje dieper door dialoogvoering toe te passen als waarden in het spel zijn. Wanneer je vanuit waarden naar je proces kijkt, ontdek je nieuwe patronen én nieuwe routes om het proces vorm te geven.
Verbindend Onderhandelen processen vinden buiten plaats in het speelveld van de veranderende democratie. Hoe kan een onderhandelingsproces invulling geven aan de democratie in verandering? En hoe borg je dat proces in aansluiting bij de eisen van de ‘formele’ democratie? In de masterclass ontrafelen we hoe de verhouding tussen de doe-het-zelf democratie en de formele democratie in elkaar zit en hoe jij daarin jouw rol kunt invullen.
Expertise van binnen en buiten
We brengen onze expertise vanuit P2 in met hoofddocenten Marja van Schie en Femke Vergeest. Vanuit WesselinkVanZijst nemen Marc Wesselink en Hans van Zijst een deel van de Masterclass voor hun rekening. Met Olga Plokhooij halen we kennis naar binnen over het voeren van een goede dialoog. Zij is partner van Spirit of the Age en geeft haar trainingen onder de noemer Leerweg Dialoog.
Leeropbrengsten Masterclass
Deelnemers zijn een flinke stap verder om zelf als procesbegeleider of als deelnemer aan de onderhandelingstafel aan de slag te gaan in complexere vraagstukken. Ze hebben inzicht gekregen in factoren die een gesprek negatief beïnvloeden en hoe ze zelf het gesprek kunt ombuigen naar een constructieve richting. Ze hebben ervaren hoe je zelf een betere luisteraar kunt zijn en een dialoog kunt voeren. Ze hebben praktische handvatten gekregen om elementen uit ‘dialoog voeren’ in te zetten tijdens het Verbindend Onderhandelen proces. Ze weten hoe je waarden analyseert tijdens het onderhandelingsproces, hoe deze ingedeeld kunnen worden en hoe een gesprek te voeren waarin ruimte is voor waarden van verschillende partijen. Ze hebben geleerd hoe het componeren van de overeenkomst en de afstemming met besluitvormingsprocedures binnen de betrokken partijen werkt. En ze hebben verkend hoe Verbindend Onderhandelen verankerd kan worden in (veranderende) democratische processen met belangenvertegenwoordigers en bestuurders.
Praktische Informatie
De Masterclass is op 29-30-31 augustus 2018.
Woensdag 16.00 – 22.00 uur
Donderdag 9.00 – 21.00 uur
Vrijdag 8.00 – 16.00 uur
Kosten € 1.985 per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief materialen, lunch, diner, drankjes en gezamenlijk ontbijt op vrijdagmorgen.
Locatie P2, Slotselaan 6-8 in Rossum (Gld.)
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Masterclass ‘Verbindend Onderhandelen in de participatiemaatschappij’, neem dan contact op met Marja van Schie via Marja.vanschie@p2.nl of 06 52 07 04 32.
Algemene informatie
Aanbieder: P2
Type: Training
Kosten: €1.985,-
Duur: 3 dagen
Aantal deelnemers: Onbekend
Doelgroep: Professionals
Taal: Nederlands