Facilitation Foundation (APMG)

Aanbieder
WIN
Type
Training
Kosten
€990,-
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
Onbekend
Doelgroep
PMO professionals, Agile Officers en Scrum masters
Taal
Nederlands

DOEL VAN DE TRAINING
Als onervaren of minder ervaren facilitator krijg je alle handvatten aangereikt, om workshops met succes op te zetten en uit te voeren. Heb je meer ervaring met het faciliteren van workshops, dan zal deze training je de theoretische onderbouwing geven van groepsdynamiek en hoe je deze positief kunt beïnvloeden. Je leert deelnemers actief te betrekken bij het groepsproces, onduidelijkheden snel op te lossen en misverstanden te voorkomen, het teamgevoel te versterken en binnen de groep meer draagvlak voor beslissingen te creëren.

De training is daarnaast ook een goede voorbereiding op het APMG examen.

VOOR WIE?
De training Facilitation Foundation is een musthave voor PMO professionals, Agile Officers en Scrum masters, die beter willen worden in het organiseren en faciliteren van workshops.

GEWENSTE VOORKENNIS
Je hebt een aansturende of begeleidende rol in onder andere organisatieontwikkeling, projecten, IT en change management. Ervaring als facilitator is geen vereiste.

INHOUD VAN DE TRAINING
Deze tweedaagse training wordt gegeven door Mertine Middelkoop, een echte expert op het gebied van PMO en facilitering van workshops. Mertine is APMG Facilitation® geaccrediteerd.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
‣ Agenda opbouw en procesbegeleiding
‣ Individuele verschillen bij deelnemers – MBTI en groepsdynamiek
‣ Process Iceberg®2 Model
‣ Verschillen tussen taak, inhoud en proces
‣ Tools, technieken en werkvormen
‣ Omgaan met weerstand

VERBINDING VAN THEORIE EN PRAKTIJK
Theorie wordt afgewisseld met individuele oefeningen en praktijkgerichte groepsopdrachten. Op dag 2 ga je zelf een workshop voorbereiden. Tijdens de workshop wordt de rol van facilitator doorgegeven tussen de deelnemers.

RESULTAAT
Na afronding van de training Facilitation Foundation ben je volledig toegerust, om interactieve bijeenkomsten te ontwerpen en op effectieve wijze te begeleiden. Je hebt kennis van een breed scala aan werkvormen, technieken en tools gekregen. Deze kennis weet je succesvol in te zetten, om in korte tijd consensus binnen de groep tot stand te brengen.

Met waardevolle inzichten in groepsdynamica krijg je snel grip op de ‘onderstroom’ binnen groepen. Je weet de juiste sfeer te scheppen, zodat de groep als één geheel tot het beste resultaat kan komen. Vergaderen wordt leuker en succesvoller, workshops zijn beter voorbereid en besluitvorming wordt breed gedragen binnen de teams.

LITERATUUR
Bij deze training ontvang je het boek “FACILITATION Develop your expertise” van Tony Mann ter waarde van € 118,-, de APGM Facilitation syllabus, een trainingsmanual en een oefenexamen.

HOOGSTE KWALITEIT
Met deze training verbinden wij ons aan Mercademy onder accreditatie van HWP Consulting als ATO (Accredited Training Organisation). Onze training voldoet dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen.

PRIJS
Deze 2-daagse training bieden we aan voor € 990,- per persoon, inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering en exclusief 21% BTW.
Het optionele APMG examen is multiple choice en kost € 231,- per persoon (exclusief BTW). De studiebelasting voor dit examen is ongeveer 20 uur.
In overleg met de deelnemers prikken we een paar weken na de training een datum voor de afname van dit examen.

Algemene informatie

Aanbieder: WIN

Type: Training

Kosten: €990,-

Duur: 2 dagen

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: PMO professionals, Agile Officers en Scrum masters

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen in Adviseren

Meer opleidingen van WIN

Meer opleidingen van WIN