Social media bureau 90:10 Group opent kantoor in NL

08 februari 2011 Consultancy.nl

90:10 Group, internationaal adviesbureau met een focus op social media en online dienstverlening, heeft per 1 februari 2011 haar eerste kantoor in Nederland geopend. Managing Partner van 90:10 Group Nederland wordt Gianluigi Cuccureddu. Honda Nederland wordt de eerste klant van de Nederlandse tak van 90:10 Group.

Het Nederlandse kantoor is opgericht om de groeiende vraag van klanten in Nederland te bedienen. Het adviesbureau heeft haar eerste klant al binnen - Honda Nederland. 90:10 Group gaat een social media audit uitvoeren op de producten en de markt van Honda en, op basis van de uitkomsten, Honda's social media kanalen en workflow optimaliseren.

Gianluigi Cuccureddu: "Wij richten ons op de transformatie naar een zogenaamde Social- of Open Business. Deze is aangepast en ingericht aan het sociale digitale landschap om efficëntie, innovatie en resultaten mogelijk te maken die voortkomen uit social media strategieën. Het toepassen van social media is van kortstondig karakter en ineffectief als niet eerst de organisatie mee verandert. Het op één lijn brengen van interne rollen, workflow, beleid en stakeholders met de bedrijfs-doelstellingen in de nieuwe -open- omgeving. Transformatie en innovatie vinden zowel intern als extern plaats."

Een van de sterktes van 90:10 Group is dat het uniek is in specifiek focus op social media en positionering in de markt. Cuccureddu vervolgt: "Als eerste business consultancy in Nederland, met een focus op social media, haar technologieën en data, gaan wij efficientie en innovatie -door middel van actiegerichte inzichten- in de diverse supply chains binnen het bedrijf realiseren."

De 90:10 ratio

De bedrijfsnaam 90:10 Group komt voort uit het geloof in de 90:10 ratio. "At the heart of everything we do is the ratio 90:10. We believe that every organisation can be a 90:10 one. 90% of the energy behind your output = coming from outside your organisation with the 10% coming from your internal resources as a platform of delivery."

Over de 90:10 Group

De 90:10 Group is de grootste en enige social media business consultancy in Europa, met kantoren in de UK, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en het Midden-Oosten. We hebben de globale capaciteit om onze diensten uit te rollen in Latijns-Amerika, Azië, India en Noord-Amerika door onze partnerships met regionale marktleiders. 90:10 Group's regionale en lokale aanpak stelt klanten in staat om te kunnen omgaan met de diverse culturele en zakelijke omgangsvormen die zich via social media uiten. Er is niet slechts één manier die uitgerold kan worden voor elke markt. Lokale aanwezige expertise van de seniors die begrijpen wat social media betekent op corporate en cross-departementaal niveau.

Nieuws