PwC Advisory koopt operations adviesbureau PRTM

28 juni 2011 Consultancy.nl

PwC heeft internationaal adviesbureau PRTM overgenomen. PRTM is een management consulting bureau dat zich met name richt op operations en supply chain management. Meer dan 600 adviseurs van PRTM worden geïntegreerd in de global adviespraktijk van PwC; PwC Advisory. De transactie wordt later deze zomer afgerond.

PRTM heeft wereldwijd 18 kantoren maar geen kantoor in Nederland, daardoor heeft de overname weinig gevolgen voor PwC Advisory in Nederland.

PRTM is een van de meest gerenommeerde adviesbureaus op het gebied van operations en supply chain management. Zo staat PRTM op #10 in de ranking Top 25 Adviesbureaus in Europa 2011 en op #15 in de ranking Best Consulting Firms to Work For 2010.

Verhoogde fusie en overname activiteit in de adviesbranche

Adviesbureaus zijn wereldwijk druk bezig met consolideren en het overnemen van ‘goedkope’ targets. In het afgelopen half jaar is er een sterke toename geweest in de fusie en overname activiteit van adviesbureaus. Een overzicht van de belangrijkste overnames in binnen- en buitenland:

KPMG koopt zorgadviesbureau Plexus
Logica koopt Spaanse ICT-dienstverlener Grupo Gesfor
Ernst & Young Advisory koopt Partake Consulting
Necker van Naem zorgt voor doorstart van Segment
Leeuwendaal koopt failliete bureau Alons & Partners
KPMG Advisory koopt sourcing adviesbureau EquaTerra
A.T. Kearney koopt Quintel Strategy Consulting

Over PRTM
PRTM is in 1976 opgericht in Palo Alto (California, V.S) door Theodore Pittiglio, Robert Rabin, Robert Todd, and Michael McGrath. In 1985 begon PRTM met internationale expansie, inmiddels heeft het adviesbureau verschillende kantoren in Europa, o.a. Parijs, Londen, Frankfurt, Munchen, Copenhagen en Glasgow.

Nieuws

Meer nieuws over