KPMG Health koopt Plexus en richt KPMG Plexus op

20 juni 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Big 4 kantoor KPMG heeft zorgadviesbureau Plexus overgenomen. Plexus is met 40 consultants een van de grootste zorgadviesbureau’s van Nederland. Plexus zal worden geïntegreerd in KPMG Health, de industry praktijk dat zich richt op de zorgmarkt. KPMG Health wordt geleid door voormalig minister en partner Wouter Bos. De formele integratie van KPMG en Plexus wordt afgerond per 1 oktober 2011.

KPMG koopt alle aandelen van de zeven partners van Plexus over. Drie partners van Plexus nemen afscheid van Plexus, vier andere partners maken de overstap naar KPMG. KPMG Health wordt geleid door Wouter Bos. Erik Jan Vlieger, de managing partner van Plexus, gaat leiding geven aan de adviestak van KPMG Health, KPMG Plexus. KPMG Plexus blijft voorlopig gevestigd in Breukelen.

Netwerk van 200 zorgadviseurs
KPMG Health zal bestaan uit een netwerk van 200 professionals, die volledig of grotendeels werkzaam zijn voor cliënten in de zorg. KPMG Plexus, de adviespoot binnen KPMG Health, telt circa 65 consultants.

Volgens de adviesbureaus krijgen zorgorganisaties steeds meer te maken met complexe vraagstukken die hen nopen tot soms snelle en vaak complexe veranderingen. KPMG en Plexus willen daarop inspelen met een geïntegreerd aanbod aan producten en diensten. Nu moeten zorgorganisaties voor verschillende vragen nog vaak verschillende, gespecialiseerde adviseurs inschakelen. Door de krachten te bundelen, zijn KPMG en Plexus in staat om een breed palet aan diensten en producten te bieden. Daardoor denken de twee partijen grotere en complexere adviesopdrachten in de zorg aan te kunnen.

‘Wij komen steeds meer partijen in de zorg tegen met complexe problemen’, zegt Bos. ‘Met alleen maar kennis van kosten en prijzen of alleen kennis van zorginhoud en kwaliteit kom je er niet. KPMG en Plexus kunnen dat niet in hun eentje.’ KPMG is vooral gespecialiseerd in financiële en it-vraagstukken, terwijl Plexus veel kennis heeft van zorginhoudelijke onderwerpen. Bos verwijst voor de gedachte achter de overname naar de grote veranderingen in de zorg, waarbij bijvoorbeeld ziekenhuizen worden geacht zich meer toe te leggen op bepaalde behandelingen en voor andere behandelingen de samenwerking te zoeken met andere ziekenhuizen.

Marc Berg in KPMG European Healthcare Centre of Excellence
Marc Berg, partner bij Plexus, gaat deel uitmaken van het European Healthcare Centre of Excellence van KPMG.