KPMG Advisory koopt sourcing adviesbureau EquaTerra

22 februari 2011 Consultancy.nl
Profiel

KPMG koopt wereldwijde sourcing adviesbureau EquaTerra; 300 adviseurs stappen over.

De afgelopen maanden waren er verschillende geruchten in de markt. De eerste geruchten stammen van eind augustus 2010, toen naar buiten lekte dat EquaTerra op de overnameshortlist stond van KPMG. In september 2010 maakte Consultancy.nl bekend dat KPMG een due diligence had uitgevoerd op EquaTerra. En kort na de bekendmaking benadrukte de CEO van EquaTerra, Mark Toon, in verschillende buitenlandse media dat EquaTerra van plan was om zelfstandig te groeien. Circa zes maanden later is de overname alsnog afgerond.

Door de overname vergroot KPMG haar kennis en track record op het gebied van ‘global sourcing’ en ‘shared services’ in Noord- en Latijns-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific. De circa 300 wereldwijde consultants van EquaTerra stappen over naar KPMG Advisory. In Nederland (Amsterdam) heeft EquaTerra circa 35 adviseurs in dienst.

- Perbericht KPMG -

De overname is in overeenstemming met de groeistrategie van KPMG. De focus van deze strategie ligt op zowel organische groei als niet-organische groei in specifieke marktsectoren die zich kenmerken door een sterk toenemende vraag in sourcing diensten. Beide organisaties behoren tot de absolute top als het gaat om Global Sourcing. De voorwaarden van de overeenkomst, die twee van de belangrijkste internationale sourcing organisaties ter wereld samenbrengt, worden niet bekendgemaakt.

Veel organisaties werken aan transformatie van hun bedrijfsvoering om de voortdurend globaliserende complexiteit en turbulentie het hoofd te kunnen bieden en om tevens hun concurrerende slagkracht te behouden en te verbeteren. De zeer ervaren professionals van EquaTerra kunnen, in combinatie met de krachtige marktpositie, de onafhankelijke ’shared services’ en het ‘sourcing advisory team’ van KPMG, een zeer breed dienstenpakket bieden. Organisaties die mogelijkheden zoeken om kosten te drukken en tevens effectiviteit en efficientie te verbeteren kunnen door KPMG in de toekomst nog beter worden bediend: van strategie tot implementatie en optimalisering.

Timothy P. Flynn, Chairman KPMG International: “EquaTerra past perfect bij KPMG. Dankzij deze overname profiteren onze klanten van een toonaangevende sourcingadviseur die hen bijstaat bij de transformatie van hun organisatie in een flexibeler bedrijf dat kan inspelen op de complexe markteisen van vandaag. Wij verheugen ons op de toetreding van het EquaTerra-team tot de KPMG-familie”.

Volgens Mark Toon, CEO van EquaTerra, creëert de deal grote toegevoegde waarde voor de klanten van beide ondernemingen: “Wij gaan deel uitmaken van het internationale netwerk van KPMG. Hun capaciteiten en wereldwijde bereik bieden enorme kansen voor onze medewerkers en klanten. KPMG heeft uitgebreide ervaring in sourcing, behoort tot de Big Four en heeft een ongevenaarde reputatie waar het gedegen uitvoering betreft. Dit alles vormt een ideale aanvulling op EquaTerra’s kracht waar het gaat om bedrijfstransformaties en de enorme reputatie en positie in de internationale markt van ‘shared services’en ‘sourcing’.”

John Veihmeyer, KPMG (US) Chairman en CEO , is van mening dat de deal KPMG zal helpen bij de steeds verder ontwikkelende vraag en behoeften van klanten: “De instrumenten en capaciteiten van EquaTerra sluiten naadloos aan bij de wens van onze opdrachtgevers om verder te gaan dan éénmalige ‘outsourcing’ en te komen tot een robuuste sourcingstrategie die echte waarde biedt door hun hele organisatie heen”.

John Griffith-Jones, Co-Chairman, KPMG Europe: “Deze overname past bij onze strategie van het opbouwen van grootschalige transformatiecapaciteiten waarmee we toonaangevende organisaties bijstaan die opereren in de turbulente realiteit van een steeds verder globaliserende markt. KPMG heeft een volledig arsenaal diensten ter beschikking voor iedere bedrijfstop die haar organisatie wil optimaliseren. De overname van EquaTerra vormt een aanvulling op bestaande capaciteiten en een verdere verdieping van onze deskundigheid in shared services, sourcing, en intellectueel eigendom”.